DRAMA IZNAD CRNOG MORA: RUSKI SUHOJ PRESREO AMERIČKI AVION, Pentagon protestovao zbog agresivnih ruskih pilota! (INFO)

avion

Foto: pixabay

Pentagon tvrdi da je ruski avion Su-27 presreo izviđački avion R-8 SAD iznad Crnog mora, prenosi agencija Rojters pozivajući se na neimenovane izvore u Pentagonu.
Pentagon tvrdi da je ruski avion Su-27 presreo izviđački avion R-8 SAD iznad Crnog mora, prenosi agencija Rojters pozivajući se na neimenovane izvore u PentagonuDetalji još nisu poznati. Za sada nema komentara ruske strane.Ovo nije prvi ovakav susret američkih i ruskih aviona od početka godine. U januaru se Su-27 približio izviđačkom avionu RC-135U iznad Crnog mora.

[adsenseyu1]

Predstavnik Pentagona je istakao da se avioni i brodovi američke vojske stalno susreću sa ruskim jedinicama u ovom regionu i da “većinu takvih susreta odlikuje bezbednost i profesionalnost”.

 

  “Međutim, duboko smo zabrinuti kada se dese nebezbedni manevri. Ove akcije mogu bez potrebe da dovedu do eskalacije napetosti između dve zemlje i dovedu do grešaka ili incidenta koji može da izazove povrede ili smrt”, zaključio je predstavnik Pentagona.

[adsenseyu1]

Američki izviđački avioni SAD u sredu su dva puta pokušali da se približe granici Rusije iznad Crnog mora bez uključenih primopredajnika, izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.  

 

“Sedmog septembra 2016. godine izviđački avioni P-8 ’Posejdon‘ američke mornarice dva puta su pokušali da se približe bez uključenih primopredajnika državnoj granici Ruske Federacije nad akvatorijom Crnog mora. Sa vazduhoplovne baze Beljbek podignuti su dežurni borbeni avioni Su-27”, rekao je Konašenkov.

U Ministarstvu odbrane Rusije više puta su isticali da piloti ruske avijacije poštuju sva međunarodna pravila korišćenja vazdušnog prostora.

[adsenseyu1]

Podsetimo, krajem aprila je na obali Kamčatke, ruski MiG-31 poleteo da bi presreo patrolni avion P-8 Posejdon američkog vazduhoplovstva. Pogledajte kako je to izgledalo…

https://youtu.be/9VQ89CvFe3Y

(Dnevne.rs /Izvor: Sputnjik)

[adsenseyu2]