DOPRINOS PRIVREDI I TRŽIŠTU RADNE SNAGE: Kanada će u ovoj godini primiti između 260.000 i 285.000 doseljenika

kanada
Kanada će u ovoj godini primiti između 260.000 i 285.000 doseljenika, što je rekordan broj u novijoj istoriji te zemlje, kazao je ministar za državljanstvo i imigraciju Kris Aleksander (Chris Alexander) predstavljajući plan o doseljavanju za 2015. godinu.

POSAO U NEMAČKOJ: Nemačke agencije za zapošljavanje objavile listu od oko 50 deficitarnih poslova koji su otvoreni radnicima izvan EU (INFO)

“Novi imigracioni plan ojačava usredstređenost naše vlade na dugoročni ekonomski rast i na dobrobit svih Kanađana. Ovim planom poželećemo dobrodošlicu rekordnom broju osoba koje će doprineti našoj privredi i tržištu radne snage”

izjavio je Aleksander.

On je kazao da će Kanada u 2015. ujediniti više doseljeničkih porodica i nastaviti da pruža pomoć najugroženijim građanima sveta.

[adsenseyu4]

Najviše novih doseljenika (65 odsto) biće primljeno u kategoriji ekonomskih imigranata, a preostalih 35 procenata sačinjavaće članovi porodica doseljenika koji su već u Kanadi i koji žele da sa njima nastave da žive u toj zemlji. U tu trećinu ulaze i izbeglice i drugi koje Kanada prima po humanitarnim programima.

Realizaciji uvećanog plana doseljavanja treba da doprinese i novi model aktivnog dovođenja ekonomskih imigranata nazvan “Brzi ulazak”, koji će početi da se primenjuje od januara 2015. i pružaće veću fleksibilnost i brže ispunjavanje zahteva za radna mesta za koja nema dovoljno Kanađana.

Kandidati za rad i useljenje koji imaju važeću ponudu za posao u Kanadi ili nominaciju po provincijskim programima biće brže pozivani da se prijave za dobijanje statusa stalnog stanovnika.

Svake godine vlada Kanade u dogovoru s vladama 10 provincija i tri teritorije određuje ukupan broj novodošlih osoba za koje se očekuje da će biti primljeni kao novi stalni rezidenti (stanovnici). Od 2006. do 2013. u Kanadu se doselio rekordan broj ljudi po raznim osnovama – prosečno 257.000 svake godine.

[adsenseyu1]

(Blic)