Donald Tramp po povratku iz Pariza: Ne može više ovako, ili-ili

Amerika

Foto: Rojters

Tramp je naveo da je u Parizu svetskim liderima poručio da Vašington plaća “hiljade milijardi dolara” za vojnu zaštitu drugih zemalja i da “takva situacija ne može da se nastavi”.

“Tek što sam se vratio iz Francuske gde je mnogo toga postignuto na mojim sastancima sa svetskim liderima”, tvitovao je Tramp.

On je ocenio da “nikada nije lako kada iznesete činjenicu da prema SAD treba da se ponašaju pravično, što nije rađeno, kako na vojnom tako i na trgovinskom planu”.

PROTOKOL U PARIZU JE VELIKA GREŠKA! Ambasador Francuske u Beogradu: Molimo Vučića i srpski narod za IZVINJENJE

“Mi plaćamo VELIKE delove (budžeta namenjenih) za zaštitu drugih zemalja, stotine milijardi dolara, da bismo imali tu privilegiju da gubimo stotine milijardi dolara u trgovini sa tim istim zemljama. Rekao sam im da takva situacija ne može da se nastavi – to je, kao što je i uvek bilo, smešno nepravedno prema SAD. Ogromne količine novca potrošene na na zaštitu drugih zemalja, a mi zauzvrat nemamo ništa osim trgovinskih deficita i gubitaka”, naveo je američki predsednik na ovoj društvenoj mreži.

On je dodao da je “vreme da ove bogate zemlje ili plaćaju SAD za sjajnu vojnu zaštitu, ili se štite same”.

Majka preminule male Nađe najavila protest ispred bolnice i objasnila zašto je objavila status o Darku Laziću i lekarima koji je podelio Srbiju

“I trgovina mora da bude SLOBODNA i PRAVIČNA!”, zaključio je Tramp.

(Dnevne.rs/B.92/Izvor: Tanjug)