DONALD TRAMP izneo “TEORIJU ZAVERE”: Svet zapanjen retorikom predsednika Amerike (INFO)

zavera

Foto: Rojters

Američki predsednik Donald Tramp optužio je u ponedeljak “nepoštene” medije da prećutkuju neke napade “radikalnih islamističkih terorista”.

– Islamska država angažovana je u kampanji genocida, čineći zločine po celom svetu – rekao je Tramp iz vojne baze Mekdil u Tampi na Floridi, strateškog vojnog centra za borbu protiv džihadističke organizacije.

Predsednik SAD istakao je da su “radikalni islamistički teroristi odlučni u nameri da napadnu SAD kao što su to već učinili 11. septembra, ali i u Bostonu, Orlandu ili San Bernardinu”, naglasivši da se isto sprema i Evropi.

[adsenseyu4]

– Videli ste šta se dogodilo u Parizu i Nici. To se događa u čitavoj Evropi. Došli smo do tačke u kojoj mediji više i ne izveštavaju o napadima – rekao je Tramp.

Bela kuća je sastavila spisak od 78 terorističkih pretnji i napada kako bi podržala tvrdnje svog predsednika. Ipak, na tom spisku se nalaze napadi o kojima je svetska štampa izveštavala javnost, poput onih u Parizu, Nici, Berlinu i San Bernandinu. Ipak, Tramp je insistirao da se u Evropi dogodio veliki broj napada o kojima štampa nije želea da izveštava, odnosno da ih predstavi “onakvim kakvi jesu – kao akt terorizma”, preneli su “Frans pres” i “Gardijan”.

– U brojnim slučajevima vrlo nepošteni mediji ne žele o tome da izveštavaju. Oni imaju svoje razloge, i ja ih dobro znam, a mislim da ih znate i vi – rekao je Donald Tramp odbijajući da pojasni šta je time mislio.

[adsenseyu1]

Kada su novinari o trampovim tvrdnjama i optužbama upitali portparola Bele kuće Šona Spajsera, on je obećao da će “uskoro dostaviti listu od 78 napada”, istakavši da “veliki broj njih nije dobio odgovarajuću pažnju u medijima”.

Na spisku se nalaze teroristički napadi od Evrope, preko Bliskog istoka do Australije, ali iz nekog razloga izostavlja terorističke napade u Izraelu.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:V.Filipović,Blic.rs)

[adsenseyu2]