DOGOVOR POSTIGNUT Svaki VOZAČ koji zameni svog DIZELAŠA dobiće 2.000 evra? (INFO)

parking

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Istovremeno su dogovorili da daju finansijske podsticaje vozačima da zamene starije modele automobila, saopštio je nemački ministar saobraćaja Aleksander Dobrint.

REŠENA MISTERIJA TOPOLSKE 18: Glumica Snežana Savić otkrila tajnu čuvanu 20 godina (FOTO)

Nemački proizvođači automobila postigli su dogovor da više od pet miliona vozila u zemlji snabdeju unapređenim softverom za smanjenje emisije štetnih gasova.

Dobrint je rekao da će proizvođači „u narednim mesecima“ opremiti oko 5,3 miliona vozila novim softverom sa ciljem smanjenja emisije azot-oksida za 25 do 30 odsto.

[adsenseyu5]

On je, takođe, rekao i da su se proizvođači saglasili da daju podsticaje vozačima da pre zamene starija vozila, a da će vlada dodatno uložiti oko 250 miliona evra u modernizaciju gradskih prevoza.

https://www.dnevne.rs/aktuelno/novi-zakon-od-1-avgusta-ukoliko-nemate-ovaj-papir-kazna-300-000-dinara-info

BMW je saopštio da će vlasnicima dizel vozila registrovanih pre 2009. ponuditi „ekološki bonus“ do 2.000 evra ako zamene staro dizel vozilo novim električnim ili hibridnim modelom ili dizel vozilo koje zadovoljava sadašnje standarde.

PRAVOSLAVNI PRAZNIK: Sutra slavimo Blagu Mariju, u čast zaštitnici žena – OVO OBAVEZNO URADITE! (INFO)

Na „dizel samitu“ u sredu su se okupili vodeći ministri i zvaničnici saveznih država kao i šefovi Folksvagena, Poršea, Audija, Mercedesa, BMW-a, Opela i Forda, usred zabrinutosti zbog moguće zabrane starijih dizel vozila u nekim gradovima kao i pitanja da li dizel tehnologija uopšte ima budućnost.

Folskvagen se nalazi pod lupom otkako je pre dve godine priznao da je u vozila stavljao softver koji je varao testove emisije štetnih gasova.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Izvor: Beta)

[adsenseyu2]