ĐOKOVIĆ JE ISPISAO ISTORIJU: Federer ućutkao AMERIČKE NOVINARE

Federer

Foto: Tanjug/AP

Ima onih koji ne vole Rodžera Federera, iako mu nema ravnih po grend slem titulama u tenisu, ali ono što je uradio posle finala turnira u Sinsinatiju kada je izgubio od Novaka Đokovića, vredno je svake hvale.

Kada se pojavio pred novinarima, posle poraza od 6:4, 6:4 koji je označio Noletovo osvajanje jedinog mastersa koji dosad nije bio pokorio, Švajcarac je bio konstantno pitan o svojoj igri, lošim potezima, ne baš sjajnim procenama…

I, on je strpljivo odgovarao. Primera, radi, i ovako:

Gospodske reči SRPSKOG TENISERA posle osvajanja mastersa u Sinsinatija!

“Definitivno ovo nije bio moj najbolji dan kada se radi o vraćanju servisa (osvojio je svega četiri poena u 18 situacija u kojima je Đoković morao da koristi drugi servis). I, to je to. Bilo je, prosto, odvratno. Ali, i to je okej. Mislim… Ne znam kako da objasnim da sam svaki drugi servis koji mi je išao u forhend stranu promašivao, stvarno nemam predstavu kako se to dešavalo, ai ne želim ni da analiziram. Prosto se desilo. Novak je potpuno zaslužio pobedu, a ono što sam ja pružio nije bilo dovoljno (“da ga u tome spreči”, prim. aut.). Pa opet, okej je sve to. Dobra je nedelja za mnom, ali sam istvoremeno i srećan što je gotova, jer mi treba odmor. Dakle, sve je u redu”.

tenis

Foto: Printskrin: Skysports

Međutim, novinare u Sinsinatiju to nije zadovoljilo. Ta iskrena čestitka Đokoviću, to iskreno Federerovo priznanje da ne zna zašto je onoliko grešio, ali da i nije toliko važno – to nije bilo dovoljno. Tražili su još, pitali još, a onda je slavni Švajcarac rešio da ovako odgovori na novu porciju znatiželje o njegovim udarcima, kretnjama, procenama…

“Znate, Novak Đoković je veliki šampion. I, o tome treba da se priča. Ova konferencija za medije ne treba da bude o tome kako sam ja promašivao udarce prilikom prijema drugog servisa, već o tome kako je Đoković ispisao istoriju. To je bar moje mišljenje”, rekao je Federer i prilično ućutkao američke predstavnike štampe posle finala u Sinsinatiju.

(Dnevne.rs/Izvor: Darko Nikolić, Blic.rs)