DIRLJIVA SUDBINA POBEDNIKA EVROSONGA: Širokim osmehom krije da je teško bolestan (VIDEO) (FOTO)

pobednik

Foto: Tanjug/AP

Portugalski predstavnik Salvador Sobral pobednik je 62. po redu Izbora za pesmu Evrovizije. Ovaj pretalentovani momak osvojio je žiri i publiku emotivnom baladom, a zapravo od mnogih je krio da je teško bolestan kako ne bi na taj način dobijao glasove.

Njegova životna priča je veoma dirljiva.

[adsenseyu5]

Iako je Sobral pokušao da sakrije da mu lekari nisu odobrili odlazak u Kijev zbog bolesti, sve se saznalo kada je zakasnio na prve probe u Kijev.

27-godišnji Portugalac živeo je u SAD-u i Barseloni, gde je pohađao muzičku školu Taller de Musics. Nakon portugalskog “Idola” u kojem je učestvovao, odlučio je da se posveti komponovanju, prenosi “Index”.

 

 

Prošle godine objavio je i svoj prvi singl “Excuse Me”, a istoimeni album došao je do desetog mesta prodaje albuma u Portugalu.

Britanski “Metro” otkriva da Salvadoru hitno treba transplantacija srca zbog čega nije mogao širom Evrope da promoviše svoju pesmu, kao što su to uradili mnogi drugi pevači.

[adsenseyu1]

U Ukrajinu je stigao bez tehničkih proba, a svuda se kreće u pratnji sestre Luise koja je na probama “uskočila” umesto brata.

Ona je i autorka njegove pjesme, a u prevodu znači “Ljubav za dvoje.”

Snaga ljubavi između brata i sestre osvojila je publiku u čitavoj Evropi. godine. Interesantno je to da je Salvador želeo da peva sam na pozornici, bez pratećih vokala. Priča koju je u numeri “ispričao” osvojila je srca celog sveta.

Takođe, još jedan momak obeležio je finale Evrosonga. U pitanju je Izraelac, a devojke širom sveta poludele su zbog samo jedne njegove fotografije

(Dnevne.rs /Izvor: A. Č. Blic)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]