DELIM MUŽA S DRUGIM ŽENAMA I NE SMETA MI: Ispovest Sarajke (36) udate za bogatog Arapina ZAPALILA region!

žena

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Sve je učestalija pojava sklapanja brakova između Bosanki i biznismena iz arapskih zemalja, koji su već oženjeni. Uz pristanak oca ili brata, Bosanke postaju druge, pa čak i treće žene stranim državljanima, ali ostaju da žive u BiH.

Tridesetšestogodišnja Sarajka, koja iz prvog braka ima dvoje dece, postala je druga supruga jednom Arapinu. Ona pojašnjava da se oko dva meseca, putem telefona i videoporuka, upoznavala s njegovim načinom života i običajima. Njen otac je dao pristanak za sklapanje braka i venčali su se u Sarajevu.

“Pristala sam svesno na takvu vrstu braka. Venčani smo pred Alahom…”, kaže Sarajka.

Ona tvrdi da poznaje još dvadesetak žena koje su postale druge, a jedna i treća žena Arapinu.

U Islamskoj zajednici u BiH navode da nemaju podataka o ovoj pojavi. Ukoliko bi eventualno neki imam obavio takvo venčanje, bio bi disciplinski odgovoran, jer bi to značilo kršenje procedura koje postoje unutar Islamske zajednice.

PREDSKAZANJA PROROKA BOBIJA: Na proleće atentat na Putina, a evo kada će uhvatiti UBICU JELENE MARJANOVIĆ

Naime, pre obavljanja šerijatskog, u BiH je potrebno obaviti opštinsko venčanje, koje se radi u skladu sa Porodičnim zakonom. Prema tom zakonu, nije moguća poligamija – da jedan supružnik ima više od jedne supruge.

Pristajući na brak sa Arapinom, Sarajka je, kako kaže, bila svesna da muž neće s njom biti svaki dan. Pojašnjava da on dolazi u BiH skoro svakog meseca, i to zavisi od obima posla koji radi u svojoj državi ili u BiH.

“Što se tiče mog muža, on je jedna duša od čoveka. Svaki dan se čujemo i vidimo preko tih videopoziva. Meni ne nedostaje tih lepih reči i upućivanja poljubaca”, priča Sarajka, ističući da je u potpunosti osetila njegovo poštovanje i ljubav.

Prema rečima Sarajke, vreme dok joj muž nije u BiH koristi da bude s decom, odmori se psihički i jednostavno “za sebe”.

“Kad je on tu, ja uživam, hodam…”, kaže ona.

SKANDAL NA IZVLAČENJU LOTOA: Voditeljka lupala po crvenom tasteru, a u kadar upao mladić koji se šunja iza komisije

Ženama koje se udaju za Arape ona savetuje da moraju da prihvate da im muževi neće biti tu konstantno, jer su već oženjeni, imaju decu i posao u drugim državama. “Ako je žena pristala da deli muža s drugom ženom, mora prihvatiti uslove koje nosi takav brak”, napominje ona.

Prilikom sklapanja braka sa Arapom, Sarajka je dobila mehr (određena imovina ili iznos koji suprug daje ako dođe do razvoda). Uz to, naglašava, svakog meseca joj daje određeni iznos kako bi mogla da izdržava sebe i decu, kao i za druge troškove.

KRVAVA NOVOGODIŠNJA NOĆ: Poginuli devojka i mladić, krenuli na doček, pa ih pokosio automobil

“Pretežno, oni traže žene koje su razvedene i imaju decu, da im obezbede neku budućnost. Njima nije u interesu da imaju decu s tim ženama, mada ima i takvih slučajeva”, kaže ona.

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: Doznajemo.com)