DEČAK (7) PREMINUO OD POSLEDICA SMRZAVANJA: Majka ga izbacila iz kuće, noć proveo napolju i dobio srčani udar zbog hladnoće

smrzavanje

Foto: AP/Tanjug/Fejsbuk

Sedmogodišnji dečak Hakim Husein iz Birmingema umro je od smrzavanja, nakon što je celu noć proveo sam napolju. Okolnosti pod kojima se to dogodilo još nisu rasvetljene, ali se veruje da je dečak neko vreme proveo napolju, a zbog niskih temperatura doživeo je hipotermiju i na kraju srčani udar.

Pronađen je u sopstvenom dvorištu u pola osam ujutru, a hitna pomoć nije mogla da mu pomogne. Po dolasku na adresu na kojoj je dečak živeo, lekari su mogli samo da proglase smrt.

Dečak je živeo sa majkom Laurom Hit (35) i njenim ujakom Timotijem Buskom (56) koje je, prema svedočenju komšija, policija uhapsila istog jutra kada je dečak pronađen mrtav.

[adsenseyu5]

Majka je uhapšena pod sumnjom da je zlostavljala dete, kao i da ga je namerno zanemarivala. Istog dana i majka i njen ujak pušteni su kući, ali su i dalje pod istragom.

– Hakim je bio pametno i bistro dete. Imao je svetlu budućnost. Njegova smrt je uništila našu porodicu – rekla je Arosa Kausar, dečakova tetka i dodala da ne zna da je Hakim preminuo od hipotermije.

Kausarova je rekla da je videla majku dečaka nakon što je puštena iz policije. Prema njenim rečima, ona je slomljena i ne želi da daje izjave za medije dok je “ljudi optužuju za svašta, a ona je u žalosti”.

SERGEJ TRIFUNOVIĆ DIGAO BALKAN NA NOGE ZBOG OBJAVE O PRALJKU: Hrvati mu otvoreno prete (FOTO)

Poznato je da je dečak bolovao od astme, ali iz policije nisu želeli da komenatrišu uzorke smrti, naglašavajući da će to pokazati obdukcija.

Porodica se doselila u kraj pre dve nedelje, a komšije kažu da su tek nekoliko puta videli dečaka sa majkom.

UŽASNO NASILJE U IVANJICI: Stariji učenici u osnovnoj školi SKIDALI PRVAKE gole, pa ih ucenjivali fotografijama (INFO)

Više o porodičnim odnosima nisu mogli da kažu, jer kako objašnjavaju, bili su jako tihi i nikada se ništa nije čulo iz kuće.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:DailyMail)

[adsenseyu2]