Danas je na području Srbije vrhunac magnetne oluje sa Sunca: Utiče li ona na tragična dešavanja u našoj zemlji? (FOTO)

solarna-magnetna

Epicentar delovanja velike magnetne oluje koja je pogodila planetu proteklih dana je pogodila i Srbiju. Iako je danas njen intenzitet u našoj zemlji najjači, i u predhodnih nekoliko dana ona je bila osetna, baš kada je Srbiju zadesila serija nesreća, tragedija, ubistava. Ima li jedno veze s drugim?

Srbija je izgubila najbolje pilote: Poginuli heroji spasili hiljade ljudi! (FOTO) (VIDEO)

Najave o velikoj magnetnoj oluji koja je pretila da pogodi našu planetu, ostvarile su se, a danas je njen epicentar upravo u Srbiji. Iako je danas njen intenzitet u našoj zemlji najjači, i u predhodnih nekoliko dana ona je bila osetna, a upravo u poslednjih nekoliko dana Srbiju je zadesila serija nesreća, tragedija, ubistava.

Foto: NASA

Danas, kada je oluja najjača, jedan helikopter se srušio u srcu Beograda, prilikom čega je poginula beba od pet dana i šetoro odraslih ljudi.

Juče, je takođe u glavnom gradu naše zemlje, u sred dana iz majčinih ruku, oteta je dvogodišnja devojčica, koja je na svu sreću, brzo vraćena svojim roditeljima.

Foto: NASA

Preključe, 12. marta, u beogradskom naselju Glogonjski rit ubijeni su taksista i sveštenik, a ubica je danas uhapšen.

[adsenseyu1]

Samo dan ranije, u stravičnoj nesreći je život izgubila petnaestogodišnjakinja, koji je udario voz na pruzi Beograd-Bar.

Foto: NASA's Goddard Space Flight Center

Neki zagovornici teorija zavere verovatno će optužiti i čuveni (nikad potvrđeni) Haarp za ovakvo stanje, navodeći da je on uzrok za nagle promene vremena i psihičku nestabilnost pojedinih osoba.

Sama solarna oluja nastaje kada se magnetna energija koja je izgrađena u solarnoj atmosferi iznenada otpusti u aktivni regionima oko sunčevih pega. Učestalost varira od nekoliko dana kada je Sunce posebno aktivno, do nedelju dana tokom mirnih perioda.

Količina koja se oslobodi je ekvivalentna milionima 100 megatona vodonikovih bombi koje eksplodiraju u istom trenutku.

Foto: NASA

Ovakve teorije postaju sve zastupljenije među ljudima.

Šta vi mislite?

(Telegraf)