CRNOGORSKI OFICIR ODBIJA DA SE ODREKNE VERE: “Kakav bih ja bio vojnik da se plašim sankcija ili osvete”

vojnik

Foto:Facebook/Zdravko Kasalica

Samo nekoliko sati posle poruke načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutina Dakića da u vojsci nema mesta za onoga ko misli da treba da brani crkvu od zakona, oficir Zdravko Kasalica, predsednik Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore, objavio je na svom Fejsbuku poruku da ide na litiju u nedelju!

Kasalica je bukvalno preko noći postao simbol herojstva i čojstva i junaštva.

Njegov prijatelj kaže da je reč o hrabrom čoveku koji se ne boji eventualnih sankcija.

– Pozdrav za narod moj i prijatelje. Vidimo se u nedelju, ako bog da – napisao je na Fejsbuku Kasalica samo nekoliko sati nakon izjave načelnika Generalštaba Dakića.

Prijatelj ovog crnogorskog oficira kaže da je reč o čoveku koji je uvek stajao iza svojih odluka i da ga ne čudi njegov potez. Međutim, pored uzavrele atmosfere u ovoj državi, kao i eksplicitne poruke prvog čoveka Generalštaba, očekivano je da bi ovakvo ponašanje moglo da bude sankcionisano. Ni to ga, dodaje Kasaličin prijatelj, ne plaši.

– Čim je Zdravko postavio poruku na Fejsbuku, odmah sam ga pozvao. Čestitao sam mu za to što je napisao i pričali smo o mogućim reakcijama. Rekao mi je: “Kakav bih ja bio vojnik da se plašim sankcija ili osvete.

-Nisam se plašio 1999, a kamoli danas da se plašim” – kaže jedan od Kasaličinih prijatelja.

Poruka ovog oficira je odmah završila na gotovo svim sajtovima, svi pričaju o njemu, ali on ne misli, ističe njegov prijatelj, da je nekakav heroj.

Ne misli da je heroj

– Zdravko ne misli za sebe da je heroj što je objavio tu poruku. Mada, istina, nije očekivao da će ta objava da izazove toliku pažnju. Ta objava je bila njegov mali bunt, jer su mu ugrožena prava zagarantovana ustavom – navodi Kasaličin prijatelj i dodaje:

ANA BRNABIĆ ČASTILA MINISTRE: Premijerka donela tortu za prvi rođendan bebe Igora

– Mnogo ljudi iz vojske ide na litije, baš mnogo. Podsetimo, od Božića se u Crnoj Gori, svakog četvrtka i nedelje, organizuju litije zbog usvajanja skandaloznog Zakona o slobodi veroispovesti.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)