Crnogorska policija uhapsila novinarku ZBOG VESTI O SPECIJALCIMA ROSU: Urednicu portala terete za izazivanje panike

policija

Foto: EPA / Boris Pejović

Policija je u Podgorici lišila slobode glavnu i odgovornu urednicu portala “FOS media”, A.Đ. (26) zbog sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda.

– A.Đ. je kao urednica i kao autor teksta koji je objavljen na ovom portalu pod naslovom “FOS otkriva: Pripadnici ROSU na raspolaganju Crnoj Gori za Badnji dan” u kojem se navodi da će “oko 250 pripadnika ROSU – specijalne kosovske jedinice stajati na raspolaganju crnogorskim bezbednosnim organima na dan okupljanja u Podgorici “, izazvala paniku u javnosti iznošenjem lažnih vesti putem medija, saopštila je uprava policije Crne Gore u nedelju veče, uz naglasak da je sa tim upoznat nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama lica A.Đ. stiču elementi krivičnog dela izazivanje panike i nereda ‘’te da se ista liši slobode i uz krivičnu prijavu privede nadležnom tužilaštvu”

EKSTREMISTI IZ MILOVE STRANKE SKOVALI PLAN ZA IZAZIVANJE NEREDA?! Ubacuju ROSU među narod na dočeku Srpske nove godine?

– Napominjemo da je sve u ovom tekstu bila apsolutna neistina, te još jedan pokušaj širenja dezinformacija, koji je imao za cilj upravo širenje panike i nereda, a veće posljedice su spečene reakcijom nadležnih državnih organa, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Novosti.rs)