CRNOGORCI PRODALI SRBIJU! Crnogorski ministar poručio: Svaka država treba da ima pravo na vojsku, pa i KOSOVO!

Crna Gora

Foto: AP/Jorge Saenz

Crna Gora je dodatno doprinela formiranju Vojske Kosova angažovanjem oficira Vojske Crne Gore u misiji na Kosovu.

Crnogorski ministar spoljnih poslovaSrdan Darmanović izjavio je danas, komentarišući formiranje tzv. kosovske vojske, da “ni Crna Gora, ni NATO nisu sporili da svaka država ima pravo na svoju vojsku”.

Generalni sekretar NATO (Jens Stoltenberg) upozorio je da taj proces mora da bude postepen, otvoren, inkluzivan i da doprinosi stabilnosti regiona. To je realističan pristup – naveo je Darmanović, prenosi RTCG Minu.

VUČIĆU, ZAPAD ILI RUSIJA: Putin postavio ULTIMATUM Srbiji?!

Darmanović je to kazao na konferenciji za novinare, nakon sastanka šefova diplomatije članica i posmatrača Američko-jadranske povelje (A5) u Podgorici.

On je izneo tvrdnju da će “Crna Gora nastaviti da prati dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljtvom EU”.

– Dijalog mora da bude prioritet za sve strane. Pozdravljamo sve napore u traženju održivog, sveobuhvatnog i dugoročnog rešenja kroz konstruktivni dijalog, koji će doprineti trajnoj stabilnosti Zapadnog Balkana – rekao je Darmanović.

AMBASADOR NEMAČKE: Srbija će ući u Evropsku uniju tek kada OVO URADI!

Prema njegovom mišljenju, “prisustvo NATO na Kosovu opredelilo je ključnu ulogu u zaštiti i stabilnosti regiona, a Crna Gora je dodatno doprinela tom cilju angažovanjem oficira Vojske Crne Gore u misiji na Kosovu”.

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Agencije)