CRNA GORA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA? Uspešna peticija, narod rekao svoje!

more

Foto: printscreen/instagram

Predsednik Srpskog nacionalnog saveta u Crnoj Gori Momčilo Vuksanović rekao je da je do sada prikupljeno oko 30.000 potpisa podrške inicijativi tog saveta za raspisivanje državnog referenduma o povlačenju odluke Vlade Crne Gore o priznanju takozvane države Kosovo.

– Nadamo se da ćemo ubrzo uspeti da ostvarimo cilj koji smo zacrtali – rekao je Vuksanović u Podgorici, gde je na inicijativu Srpskog nacionalnog saveta danas održan sastanak na kojem je postignuto jedinstvo o prikupljanju potpisa podrške za ovu inicijativu i organizovanju obeležavanja stotinu godina Podgoričke skupštine, te o drugim identitetskim pitanjima srpskog naroda u Crnoj Gori.

Osim predstavnika Srpskog nacionalnog saveta, sastanku su prisustvovali i predstavnici Slova ljubve iz Bara, Srpske narodne odbrane Vasojevića i limske doline iz Berana, Pokreta sloboda narodu, Srpskog kulturnog centra “Patrijarh Varnava” iz Pljevalja, Srpskog kulturnog centra “Stefan Nemanja”, Srpskog kulturnog društva “Vuk” i Kulturnog društva “Bisernica”.

Vuksanović je najavio da će u naredna dva meseca širom Crne Gore biti održano niz kulturnih manifestacija pod nazivom “Manifestacije oslobođenja i ujedinjenja”.

PUTIN JASNO STAVIO ALBANCIMA DO ZNANJA: Svako ko napadne Srbe na Kosovu mora da računa i na SUKOB SA RUSIMA

On je rekao da će Srpski nacionalni savet nakon današnjih i prethodno održanih konsultacija sa parlamentarnim i vanparlamentarnim strankama organizovati zajedničnički sastanak svih subjekata na kome će biti definisani osnovni ciljevi i planovi na realizaciji projekata važnih za zaštitu i očuvanje srpskog nacionalnog, kulturnog, jezičkog i verskog identiteta.

Vuksanović je naveo da je na sastanku razgovarano o inicijativi Srpskog nacionalnog saveta za raspisivanje referenduma o povlačenju odluke Vlade Crne Gore o priznanju takozvane države Kosovo.

UDARNA VEST U RUSIJI: Vučić će tražiti od Putina jednu KLJUČNU stvar, pogubnu po Albance

– Organizacijama uključenim u ovu akciju do sada se javio veliki broj popisivača koji su angažovani na prikupljanju potpisa podrške građana kako bi se ispunio jedan od uslova za pokretanje državnog referenduma o poništenju odluke Vlade Crne Gore – rekao je Vuksanović.

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija danas.com, agencije)