ČOVEK KOJI JE OTKRIO “PRLJAV VEŠ” Hilari Klinton, pronađen MRTAV U VAŠINGTONU

kandidat

Foto: AP /Tanjug

U Vašingtonu je pod sumnjivim okolnostima ubijen bivši saradnik aparata Nacionalnog komiteta Demokratske partije Set Rič (27) koji je dovođen u vezu sa „odlivanjem“ kompromitantnih tajnih podataka iz njenog vrha ka WikiLeaks.

Otac žrtve – Džoel Rič – rekao je u izjavi telekanalu Fox News da njegov sin nije krivac što je prljavi veš demokrata u vreme predsedničke kampanje došao do američke, pa i svetske javnosti:

[adsenseyu4]

„Svima koji su znali Seta, potpuno je jasno da on probleme nije na takav način rešavao. Jer, on nikada izlaz nije tražio izvan sistema, odnosno izvan Nacionalnog komiteta“.

Džoel ne deli sumnje – bar želi da ostavi takav utisak – da je njegov sin postao žrtva zavere sa političkom pozadinom. On iznosi sopstvenu pretpostavku:

„Uzrok njegove smrti (10-og jula prošle godine) verovatno je u tome što se u nezgodnom momentu našao na mestu na kojem nije smeo da bude. Da, znam da postoji masa pretpostavki, ali će one to i ostati dok se ne nađu novi dokazi“.

Fox News je svojim gledaocima ukazao da je osnivač WikiLeaks Džulijan Asanž ponudio $20 hiljada za pomoć u otkrivanju i hvatanju ubica Seta Riča.

Ovoj sumi treba pridodati $100 hiljada koje je za isto obećao uticajni član lobija Republikanske partije Džek Berkman i – 25 hiljada dolara koje je obećala policija.

Iako WikiLeaks iz principijelnih razloga skriva svoje informatore i izvore svojih publikacija, Asanž je još letos jednoj holandskoj televiziji rekao da dopušta mogućnost da su informacije iz Nacionalnog komiteta Demokratske partije mogle biti dobijene od Riča.

Rič je ubijen sa dva metka ispaljena u leđa. Na ulici u Vašingtonu.

Policija je objavila da je Rič u jednom baru ostao do 1 sat iza ponoći i da je – vraćajući se kući – usput telefonirao ocu, bratu i prijateljici.

Ona je potom posvedočila da je – dok su razgovarali – čula i neke tuđe glasove, ali da joj je Set rekao da je sve u redu i da samo što nije stigao do kuće.

Ubijen je dva minuta kasnije. Tačnije: umro je nešto kasnije u bolnici.

Niko nije ni taknuo njegov novčanik, smartfon, sat, zlatni lanac oko vrata i ključeve.

[adsenseyu1]

Kamera video-nadzora obližnje prodavnice snimila je dvojicu nepoznatih koji su bili Riču iza leđa. Međutim, kamera je snimila samo noge ubica i žrtv u koja je posle dva pucnja pala na zemlju.

WikiLeaks je prepisku članova Nadionalnog komiteta DP objavio upravo početkom jula, a otkrila je da su u predsedničkoj kampanji aktivno podržavali Hilari Klinton i istovremeno saplitali njenog konkurenta – demokratu Bernija Sandersa.

Usledio je skandal koji je koštao položaja predsednicu Nacionalnog komiteta DP Debi Vaserman-Šulc i niz drugih iz vrha Demokratske partije.

Administracija Baraka Obame, kao što se zna, poslednjih nedelja uporno tvrdi da su prljavi veš Asanžu doturili „ruski hakeri“ a ne Set Rič…

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/vestinet.rs /Izvor:Fakti)

[adsenseyu2]