CIA SPREMA NOVU “OLUJU”: Rusija otkrila plan za čišćenje Srba sa Kosova

Rusija

Foto: Rojters

Vladimir Putin i Aleksandar Vučić juče razgovarali su telefonom, drugi put za tri dana, a iz Moskve je stiglo ozbiljno upozorenje da su ruske službe otkrile tajni plan CIA za oružanu akciju u kojoj bi Kosovo i Metohija gotovo potpuno bili očišćeni od Srba. Predsednik Srbije telefonom je razgovarao i sa prvim čovekom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Kako je rečeno u obaveštajnim krugovima, nasilje u Severnoj Mitrovici i hapšenje Marka Đurića trebalo je da budu inicijalna kapisla i svojevrsna pokazna vežba za opšti napad na Srbe. Plan nije uspeo, ali njegovi kreatori neće odustaju od nove “Oluje” i nasilnog čišćenja Srba sa teritorije KiM. Prema saznanjima ruskih službi, prvo će se na udaru naći srpsko stanovništvo u enklavama južno od Ibra.

– Moskva je sve svoje obaveštajne podatke, a oni su više nego pouzdani, stavila na raspolaganje Beogradu. Plan CIA je, inače, do detalja razrađen još odavno, a najnovije konfrontacije sa Rusijom povodom slučaja “Skripalj” ubrzale su njegovu realizaciju jer Amerikanci Srbe vide kao glavnog saveznika Moskve na Balkanu, kom treba slomiti kičmu – objašnjava izvor.

Ratne igre

Osim obaveštajnog upozorenja, Rusija je i zvanično, kroz saopštenje ministarstva spoljnih poslova, najavila krvave planove Amerikanaca za naš region.

– To je izuzetno opasna linija koja preti recidivom oružanih sukoba na Kosovu i destabilizacijom u celom balkanskom regionu – glasi deo poruke ruskog MSP nakon događaja u Mitrovici.

Ne sme se zaboraviti ni nedavna poseta državnog sekretara SAD Vesa Mičela, koji je do kraja razgolitio američke planove za Kosovo i Republiku Srpsku, ali i ozbiljno upozorenje Olega Bondarenka, savetnika potpredsednika ruske vlade (“Zapadu se žuri da završi započeto, što može dovesti do nove destabilizacije u Srbiji i regionu”).

SRBI KAO META: Haradinajevi naoružani spavači OVK samo čekaju mig…

Očigledno upoznat sa ovim podacima, predsednik Vučić ponovio je posle sastanka sa Federikom Mogerini da neće dozvoliti da se ponovo dese “Oluja” i “Bljesak” (nimalo slučajno pomenuo je baš ove dve akcije), napominju izvori.

Profesor međunarodnih odnosa Srđan Perišić potvrđuje da je u poslednjem incidentu vidljiv potpis CIA.

HARADINAJEVA MILJENICA: Poslednji status batinašice ROSU pre nego što je krenula na Đurića (FOTO)

– Takve stvari rade SAD i njihove tajne službe, i to u tri faze. Prvi korak bili su diplomatski pritisci, koji su završeni posetom Vesa Mičela Beogradu. Zatim sledi linčovanje Đurića kao druga faza. Pritisak se sprovodi preko Albanaca, uz pokušaj da nam se stavi do znanja da su oni ti koji kontrolišu celo Kosovo, pa i severni deo. Treća faza je oružana – objašnjava Perišić.

Otvorene pretnje

Po mnogo čemu Albanci na KiM kopiraju Hrvate, pa se vidi da im je mentor isti, ističe potpukovnik u penziji LJuban Karan.

– Hapse nevine Srbe, što proizvodi veći psihološki efekat, primenjuju teror preko kosovskih institucija, otimaju i uništavaju imovinu i fizički napadaju povratnike. Uopšte ne bi čudilo da prave planove za nekakvu kosovsku “Oluju” po uzoru na Hrvate – zaključuje Karan.

Urednik Novog standarda Željko Cvijanović napominje da je posredi neka vrsta otvorene pretnje:

– Ipak, čvrsto verujem da je to prazna pretnja jer je situacija u svetu 1995. bila takva da je “Oluja” mogla da se desi. Danas to nije moguće, što vidimo upravo po ovoj poslednjoj akciji. Iako su zapadne strukture stajale iza nje, u zapadnim medijima ta akcija se jedva videla, što znači da su je procenili kao neuspeh.

Da je cilj primene sile u Mitrovici bila šira oružana akcija, potvrdio je juče i Marko Đurić, koji je tada uhapšen.

PUTUJETE NA SOPSTVENU ODGOVORNOST: Amerika upozorila na opasnost od terorističkih napada na Kosovu pred Uskrs

– NJihova namera je bila da zauzmu sever Kosova, da zastraše ono ljudi što je ostalo – rekao je Đurić.

Vučić danas šalje jasnu poruku sa vojne vežbe

Povodom poslednjih događaja na Kosovu i Metohiji, jasna poruka Srbije ogledaće se, između ostalog, u tome što će predsednik Aleksandar Vučić prisustvovati danas vežbi “Sadejstvo 2018”, koja se održava na vojnom poligonu Pasuljanske livade. Nakon toga će se upravo sa ovog mesta obratiti javnosti i medijima.

Dokaz šta su spremali: Albanskim specijalcima ispala bojeva municija

Albanski specijalci izgubili su posle hapšenja Marka Đurića pun šaržer bojeve municije nedaleko od Mitrovačkog dvora, objavio je RTS. Šaržer za kalašnjikov sa bojevom municijom pronađen je na oko 100 metara od mesta hapšenja Đurića. Municija je pronađena tamo gde su specijalci bili stacionirani pre upada na sastanak predstavnika kosovskih Srba.

Sastanak u Mitrovici: Tri zahteva koja moraju da budu ispunjena

Odbornici deset opština sa srpskom većinom na KiM usvojili su juče u Kosovskoj Mitrovici (sastanak je počeo u 12.44) jednoglasno zaključke kojima najavljuju formiranje Zajednice srpskih opština (JSO). Legalni i legitimni predstavnici srpskog naroda opština Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok, Leposavić, Gračanica, Ranilug, Štrpce, Klokot, Novo Brdo i Parteš na zajedničkoj sednici doneli su zaključak sa tri zahteva:

2 MESECA KRIO HOROR U KUĆI „Nisam sahranio majku da nikome ne bih dugovao novac“ (INFO)

1. Ukoliko Priština ne bude spremna da u naredne tri nedelje počne da radi na formiranju ZSO, srpske opštine i institucije će same početi formiranje ZSO, njenih tela i institucija. Mi smo spremni da na stvaranju statuta ZSO radimo u saradnji sa Beogradom u Prištinom onako kako je predviđeno sporazumom. Početkom rada na stvaranju ZSO smatramo isključivo jasno i javno pokazanu spremnost da se na tome radi, ne deklarativno, ali i ne uzimajući u obzir odluke ustavnog suda Kosova kojima su poništena 22 od 23 principa za osnivanje ZSO

POSLAO JAKU PORUKU ALBANCIMA I NATO-u: Grk koji je 1999. odbio da puca na Srbe još jednom pokazao koliko voli Srbiju (FOTO)

2. Zahtevamo da se nalogodavci i izvršioci terora nad građanima, predstavnicima srpskog naroda i medija 26. marta najhitnije procesuiraju i kazne, a ministar unutrašnjih poslova i direktor policije podnesu ostavke

3. Pozvani su međunarodni predstavnici prisutni na ovim prostorima, pre svega Kfor i Euleks, da povećaju budnost i preventivno deluju u slučaju napada na srpski narod i njegove predstavnike u narednom periodu. Za svako remećenje mira i ugrožavanje imovine i života naših građana smatraćemo ih odgovornim.

(Dnevne.rs/Pravda.rs/Izvor: Srpski telegraf)