ČESTO IMA IZLIVE MRŽNJE PREMA SRBIMA! Evo sa kime se slikao bosanski glumac Emir Hadžihafizbegović (FOTO)

glumac

Foto: Printskrin: Youtube/Ranko Maletic

Emir Hadžihafizbegović često ima izlive mržnje prema Srbima i to obično baš u glavnom gradu Beogradu.

U srpskoj javnosti je poznat i po izjavama da se Bosni iz Srbije servira duhovna pornografija, srpske pevačice je nazivao “srbijanskim droljama”, govorio je čak i protiv čuvenog reditelja Emira Kusturice, a Neleta Karajlića nazivao “smradom”.

Sada je gostovao na televiziji N1 i započeo sledećim rečima:

– Srbija je jedna ozbiljna geografija, ozbiljna zemlja sa dosta čestitih ljudi, ali… – započeo je bosanski glumac Emir Hadžihafizbegović izlaganje o Srbiji i Srbima na našoj televiziji N1.

Ipak, kako je počeo ni približno nije na taj način završio svoj govor pa je u jednom momentu povisio ton i počeo:

VUČIĆEVA PORUKA MERKELOVOJ: Nema pregovora sa Albancima

– Drogirani su dolazili sa pancirima. Ajde se bori s drogiranim četnikom koji ima pancir. Srbija nije krenula u rat dok nije imala 5 tona droge – ispričao je Emir na srpskoj televiziji bez ikakvog problema.

Sada, na Tviter profilu isplivala je i njegova fotografija sa Naserom Orićem, ratnim komandantom tzv. Armije BiH u Srebrenici na kojoj se vidi kako zajedno jedu i piju.

Podsećanja radi, Emir Hadžihafizbegović je pre dve godine u Sava centru održao uvredljiv govor iz Srebrenice na popularnoj predstavi “Audicija”:

– On je tom prilikom rekao da je ovaj bosanski manifest, koji je izveo i na sceni Sava centra, napisao ratne 1993. godine kao pripadnik drugog korpusa BiH.

– Moja jedina domovina zove se Bosna i Hercegovina i drugačije ne može bit. Kroz mene teče bosansko srebro i zlato, njene soli i njen ugalj, njeno željezo i nebrojane druge rude u mome su biću osnova i drugačije ne more bit.

ČEDA JOVANOVIĆ: Srbija mora da prizna Kosovo i uđe u NATO!

-Moja jedina domovina je Bosna i Hercegovina, ona je ukrašena pletenicama devojaka, i šamijama na dragim i mudrim glavama nena, koje u kući svojoj i van nje, nose prefinjenu mudrost života – samo je deo manifesta koji je Emir recitovao u svom govoru u Srebrenici.

         

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)