CEO SVET PRIČA O KAMENU KOJI JE VELIKI KOLIKO I KIP SLOBODE: Očekuje se da će uočeni asteroid udariti u Zemlju u oktobru 2017. (VIDEO)

asteroid

Astronom doktor Džudit Gjurgjej-Rajs sa Univerziteta u Teksasu tvrdi da bi Zemlja uskoro mogla da se suoči sa velikim problemom. Ona u svojim naučnim radovima tvrdi se da će u nju u oktobru 2017. godine udariti veliki asteroid, prenosi IB Times.

Doktorka Gjurgjej-Rajs iz Mekdonaldove opservatorije sa Univeziteta u Teksasu tvrdi da se prema Zemlji velikom brzinom kreće asteroid. Ona upozorava da se udar ovog kamena, koji je veliki koliko i Kip slobode očekuje se u oktobru 2017. godine.

POSLE NJEGA NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: Ovaj VIDEO oduzeće vam samo OSAM minuta, a OTVORIĆE vam oči

Naučnici pretpostavljaju da je asteroid 2012 TC4 širok oko 40 metara i da može da izazove mnogo veći haos nego onaj koji je pao u Rusiji 2013, kada je hospitalizovano 1.200 ljudi.

– Može se desiti da od pritiska popucaju prozori, u zavisnosti od toga gde udari – kaže doktorka. Naučnici iz Evropske svemirske agencije slažu se sa postojanjem asteroida, međutim smatraju da su šanse da on udari u zemlju 0,00055 odsto.

[adsenseyu4]

– Malo je verovatno da će udariti u Zemlju. Njegova veličina je procenjena na osnovu toga koliko je svetao, može biti i manji i veći, od 10 do 40 metara širine. Ako je širok 40 metara, proći će kroz atmosferu i ostaviti krater, a ako je širok samo 10, neće biti ni primećen – kaže Detlef Košni iz Evropske svemirske agencije.

Talasi vazduha koje je doneo meteor koji je pao u Rusiji polomili su prozore, potresli zgrade i obarali ljude.

Ovaj snimak je zabeležio momente neposredno pre njegovog pada:

[adsenseyu1]
(Blic)

 

1 Comment on "CEO SVET PRIČA O KAMENU KOJI JE VELIKI KOLIKO I KIP SLOBODE: Očekuje se da će uočeni asteroid udariti u Zemlju u oktobru 2017. (VIDEO)"

  1. ‘ajde bre…prvo da če da idari,a posle – da su male šanse(?)…pa valjda če u onaj super vulkan,eh…

Comments are closed.