CEO SVET JE OVO ČEKAO: Tramp i Kim se konačno sreli, rukovali se, a onda je jedan od njih izdominirao pogledom! (FOTO) (VIDEO)

Kim

Dvojica lidera su se srela po prvi put Foto: Tanjug/AP

Ovo je čekao ceo svet! Neprikosnoveni lider Severne Koreje Kim Džong Un i američki predsednik Donald Tramp su se konačno sreli! Njihovo rukovanje na samitu u Singapuru je brzinom svetlosti obišlo planetu.

Kim i Donald su pružili jedan drugome ruku, a sve je to ispraćeno “munjama” fotografskih aparata. Trajalo je čitavih 15 sekundi.

U tih nekoliko trenutaka, dok su blicali aparati, njih dvojica su razmenili par rečenica. Više je pričao Tramp, a Kim je klimao glavom. Čini se da je u tom “odmeravanju snaga” Tramp izdominirao.

Kim je prvi stigao na sastanak u Kapela Risort na singapurskom ostrvu Sentosa, nedugo pre devet ujutru po lokalnom vremenu. On je ignorisao kamere i odmah je ušao u hotel sa držeći naočare u ruci.

EVROPA U NEVERICI: Evo kako je Tramp uništio samit G7 i time ostvario PUTINOV SAN (INFO)

Tramp je stigao nekoliko minuta kasnije, okrećući se pažljivo prema kamerama sa neutralnim izrazom na licu pre nego što je ušao u hotel.

Istorijsko rukovanje dvojice lidera ispred zastava njihovih zemalja održano je oko 09:04 po lokalnom vremenu.

Razgovor dvojice predsednika Foto: Tanjug/AP

Tramp se nasmešio Kimu pa ga je usmerio ka konferencijskoj sali. Tramp je ranije rekao da će znati da li će samit sa Kimom biti uspeh već nakon prvih nekoliko minuta sastanka.

– Imaćemo sjajan odnos, ne sumnjam – rekao je Tramp.

– Predrasude u prošlosti su bile prepreke u našem napretku, ali smo ih prevazišli i danas smo ovde – rekao je Kim.

Čitav svet prati ovaj susret Foto: Tanjug/AP

U društvu dvojice predsednika su bili samo njihovi prevodioci. Nakon manje od sat vremena novinari su pozvani da fotografišu sastanak.

Šef osoblja Bele kuće Džon Keli, državni sekretar Majk Pompeo i savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton su sedeli uz Donalda Trampa.

– Rešićemo veliki problem i veliku delimu – rekao je Tramp kasnije na ručku, dodajući da je sastanak sa Kimom bio “vrlo, vrlo dobar”.

RANJIVIJA NEGO IKADA: Mediji otkrili Ahilovu petu Amerike

Nakon susreta sa Kimom, Tramp je rekao da će njih dvojica potpisati određeni dokument, ali nije govorio o čemu se radi.

– Učinjen je napredak i zaista je bilo pozitivno. Prošlo je bolje nego što je iko očekivao. Sada idemo na potpisivanje – rekao je Tramp kada su ga novinari pitali za susret sa Kimom.

(Dnevne.rs/Izvor. Telegraf.rs)