CEO BALKAN OPLAKUJE GAGU: Evo kako mediji naših suseda izveštavaju o smrti Dragana Nikolića (FOTO)

dragan1

Foto: wikimedia.org/ Youtube/klasiktv1 /Dnevne.rs

Odlazak Dragana Nikolića dostojanstveno su ispratili i svi bitniji elektronski mediji iz regiona.
Jutarnji.hr

Foto: screenshot ostalo / screenshotJutarnji.hr

Hrvatski sajt “Jutranji.hr” izveštava kako je legendarni srpski glumac posle duge i teške bolesti preminuo u Beogradu u 73. godini života. Pored retrospektive svih bitnijih Nikolićevih uloga, stavljaju i akcenat na njegov odnos sa suprugom Milenom Dravić s kojom se upoznao ranih sedamdesetih na snimanju emisije “Obraz uz obraz”.

 [adsenseyu1]

“Čovjeka je trebalo vidjeti uživo na sceni i shvatiti o kakvoj se glumčini radi”, jedan je od komentara na ovu tužnu vest.

Index.hr

Foto: screenshot ostalo / screenshotIndex.hr

Portal “Index.hr” Dragana Nikolića ispraća rečima: “Zbogom legendo”. U tekstu pored biografskih podataka o glumcu, napominju da mu je 2000. godine dodeljena nagrada za životno delo “Pavle Vuisić”.

“Mi stariji polako ostajemo bez pojedinaca koji su obilježili našu mladost i djetinstvo. Valjda ima neko posebno misto za sve legende sa ovih naših prostora”, komentarišu čitaoci.

Vijesti.me

Foto: screenshot ostalo / screenshotVijesti.me

Crnogorski portal “Vijesti.me” se oprostio od glumca podsećanjem na njegovu neverovatnu filmsku i pozorišnu karijeru, napominjući da je zapažene uloge ostvario u više od trideset filmova. Oni prave osvrt i na glumčeve zdravstveno stanje od trenutka kad mi je dijagnostifikovana bolest.

[adsenseyu1]

“Prle moj omiljeni junak iz djetinjstva! Hvala za sve sjajne uloge legendo!”, samo je jedan od komentara.

Avaz.ba

Foto: screenshot ostalo / screenshotAvaz.ba

Bosanski “Avaz.ba” dirljivom foto-galerijom u kojoj se nalaze fotografije Dragana Nikolića i njegove supruge Milene Dravić oprašta se od srpskog velikana. “Milena Dravić kroz jecaje potvrdila gubitak najveće životne ljubavi”, napisali su.

Nezavisne.com

Foto: screenshot ostalo / screenshotNezavisne.com

Banjalučki portal “Nezavisne.com” se od Dragana Nikolića takođe pozdravio rečima: “Posljednji pozdrav legendo”. U daljem tekstu se osvrću na Nikolićevu bogatu filmsku karijeru, probleme sa zdravljem i na njegovu ljubav sa Milenom Dravić.

“Posljednji pozdrav…velikom čovjeku…umjetniku…šmekeru…gospodinu! Neizmjerno Ti hvala za svaku ,,kap veselja” u mom životnom ,,okeanu tuge”,koji si mi Ti podario…moja dječačka legendo!….Počivaj u miru…porodici saučešće!”, komentar je na sajtu za ovu vest.

24sata.hr

Foto: screenshot ostalo / screenshot24sata.hr

Na hrvatskom sajtu “24sata.hr” napominju da je Dragan Nikolić bio jedan od najpoznatijih i najboljih srpskih glumaca i da će ostati upamćen po brojnim ulogama u legendarnim filmovima srpske i jugoslovenske produkcije, kao i po ulogama u odličnim pozorišnim predstavama u Beogradskom dramskom pozorištu i Ateljeu 212.

“Ode legenda i jedan od najjačih glumaca Jugoslavije i Srbije. Laka ti zemlja maestro i počivaj u miru”, samo je jedan od komentara na sajtu “24sata.hr”.

Delo.si

Foto: screenshot ostalo / screenshotDelo.si

Kroz retrospektivu Nikolićevih najznačajnijih filmskih glumačkih ostvarenja od glumca se oprostio i slovanački portal “Delo.si”. Oni su objavili na svojoj stranici foto-galeriju sa fotografijama Dragana Nikolića u raznim životnim periodima.

“Poleg vseh ostalih vlog, vključno s Prletom.. Grem iskat Labirint! Sožalje Mileni in vsem ki so ga imeli radi”, piše u komentaru na ovu vest.

(M. B. /Blic)