CENA PRAVA SITNICA: Evo za koliko para možete da kupite ostrvo u Grčkoj (FOTO) (VIDEO)

mapa
Kao i uvek kada se pomene kriza u Grčkoj, o rešenju iste najviše pišu Nemci, koji provokativnim naslovima “guraju prst u oko” već osiromašenim Helenima. Ovog puta, tabloid “Bild” izneo je plan prema kojem bi Grci trebali da rasprodaju raznu imovinu i nekretnine, ali i prelepa ostrva koja se nalaze u toj zemlji

Grčka kriza, čvrst stav Berlina za štednjom i reformama, neslaganja, zahtevi za izaskom Grčke iz evrozone, uvek iznova pokreću temu prodaje grčkih ostrva, kao rešenja za zadužene Grke.

Kao i uvek kada se pomene kriza u Grčkoj, o rešenju iste najviše pišu Nemci, koji provokativnim naslovima “guraju prst u oko” već osiromašenim Helenima.

[adsenseyu1]

Nemački tabliod “Bild” piše tako da je kriza u Grčkoj, koja za pomoć od 86 milijardi evra mora da sprovede žestoke reforme, uz privatizaciju državne imovine, prisilila, i grčke porodice da mala ostrva, čiji su vlasnici stotinama godina, sada stave na tržište.

Jedno grčko ostvro nedavno je za 15 miliona evra otišlo u ruke američkog investitora Vorena Bafeta, a i holivudska zvezda Džoni Dep je nedavno kupio grčko ostvro u Egejskom moru za 4,2 miliona evra.

– Prema podacima nacionalne turističke organizacije GNTO, Grčkoj pripada oko 6.000 ostrva i ostrvaca. Samo 227 su nastanjena, a 500 se nalazi u privatnom posedu koncerna, porodica, investitora. Shodno tome njihove cene su visoke – jedno od tih ostrva, može se kupiti sa 1,6 miliona evra – piše “Bild” i navodi da se na internetu može naći ponuda, recimo, za Sent Atanasijos, gde se na 10.000 kvadratnih metara kupcu nudi obala i jedinstveni pogled.

Izdvojili smo još pet ostrva u Grčkoj koja su na prodaju.

Gaija – 3 miliona

Ostrvo je površine 43 hektara, a u agenciji su mu dali nadimak “igralište milionera”.  Vlasnički papiri za ovo ostrvo su čisti i budući vlasnik će imati dozvolu da sagradi još šest vila.

[adsenseyu1]

Linari – 3 miliona evra

Proteže se na 95 hektara i nedavno mu je cena smanjena na pola. Na ostrvu se nalazi nekoliko luksuznih nekretnina, a ima i pitku vodu kao i puteve.

Strogilo – 4,5 miliona evra

Ostrvo površine 54 hektara nalazi je prilično nerazvijeno. Struju dobija sa susednog ostrva Maratos, a pitku vodu filtriranjem morske vode.

Parcela na ostrvu Kitnos – 5 miliona evra

Površine je 47 hektara i udaljeno je sat vremena vožnje brodom od Atine. Ostrvo je delimično naseljeno i na njemu se nalazi između 20 i 25 kuća.

Nisos Sofia – 5,5 miliona evra

Ovo nerazvijeno ostvo na 43.5 hektara jedno je od najdiskretnijih u Jonskom moru. Celo područje ima visok nivo privatnosti, jer je komercijalnim brodovima zabranjena plovidba na njegovom području.

(Telegraf.rs)

1 Comment on "CENA PRAVA SITNICA: Evo za koliko para možete da kupite ostrvo u Grčkoj (FOTO) (VIDEO)"

  1. Bože sačuvaj,Grčka će da nestane kao država sa karte svijeta.Šta nas čeka,ista sudbina,što si ljepša zemlja pre ćeš da bankrotiraš.Svi ćemo doći na red samo je pitanje vremena.

Comments are closed.