ČEKAO SMAK SVETA: Otac sa šestoro dece živeo u podrumu kuće potpuno izolovan devet godina!

podrum

Foto: EPA

U podrumu jedne kuće u Ruinervoldu, u Holandiji, pronađena je porodica koja je tamo živela devet godina čekajući “kraj sveta”.

Otkriveno je da je tamo živeo muškarac (58) sa šestoro dece, uzrasta od 16 do 25 godina.

9 godina su proveli u podrumu kuće na farmi okruženoj drvećem, a cela priča je razotkrivena kada se najstariji sin pojavio u lokalnom pabu i naručio pivo. Lokalnim meštanima je rekao da mu je potrebna pomoć, pa je pozvana policija.

Izgledao je prilično zbunjeno, a rekao je da sa porodicom živi u izolaciji do kraja sveta.

FOTO: EPA

“Popio je pet piva, a onda mi se poverio da je pobegao i da mu treba pomoć. Imao je dugu kosu, prljavu bradu, nosio je staru odeću. Kazao je da nikada nije išao u školu i da se nikada nije obrijao”, objasnio je vlasnik paba Kris Vesterbik.

Njihov otac prekinuo je sve kontakte sa spoljnim svetom. Preživljavali su uz pomoć povrća koje su sami uzgajali. Deca nisu imala informacije ni predstavu o spoljnom svetu niti nekim drugim osobama, mimo njih.

Kris Vesterbik

KRIS VESTERBIK FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Tokom pretrage kuće, u ormaru u dnevnom boravku otkrili su stepenice koje su vodile u podrum.

Inače, u Ruinervoldu živi oko 3.000 ljudi, a kuća ove porodice se nalazi na obodu mesta, tako da su bili prilično izolovani.

Još se ne zna šta se dogodilo sa majkom, a otac dece je, prema nekim izveštajima, doživeo šlog, pa je već neko vreme vezan za krevet.

Istraga bi trebalo da utvrdi sve okolnosti ovog neobičnog slučaja.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, BBC)