CARINICI OTKRILI ROBU VREDNU 800.000 EVRA: Vozač kamiona tvrdi da nije znao šta prevozi (FOTO)

Bogorodica

Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković

Carinici na makedonsko-grčkom graničnom prelazu Bogorodica rutinski su zavirili u kamion koji je dolazio iz Grčke natovaren sa pirinčem iz Kambodže, a kada su otvorili vreće čekalo ih je veliko iznenađenje – 309 kilograma marihuane.

Pretpostavlja se da je droga trebalo da završi na zapadno-evropskom narko tržištu.

Vozač kamiona, grčki državljanin E.P. ( 36 ) priveden je i nalazi se u pritvoru, ali i dalje tvrdi da nije znao da prevozi drogu vrednu 800.000 evra.

Foto: customs.gov.mk

Deo robe (kompjuterska oprema, kante polikolora, odeća i hrana) prijavljene za carinjenje bilo je natovareno u Atini, a trebalo je da bude prevezena do Nemačke, dok je pirinač iz Kambodže trebalo da završi u Holandiji.

PISALA I ERDOGANU, ALI SVI ĆUTE: Slavica i dalje čeka svoju decu, nevenčani suprug ih odveo u Tursku 2015. godine

– Prilikom pregleda robe smeštene u poluprikolici, carinski službenici su uočili 95 polietilenskih vreća koje su prema fakturi trebale da budu napunjene sa pirinčem.

-Nakon otvaranja svih vreća, u delu do njih, sakrivenih u pirinču, pronađeno je 75 aluminijumskih vreća obavijenih streč folijom, napunjenih sa marihuanom – izjavio je Đoko Tanasoski, direktor Carinske uprave Makedonije.

Foto: customs.gov.mk

Policija nije imala prethodnih informacija o švercu droge, ali su im vozač i kamion bili sumnjivi, pa su carinici zatražili dopunsku kontrolu. Ispostavilo se da su imali pravo.

Srbin odbranio diplomski rad u narodnoj nošnji, sad je sve ponovio za master: Filip je car sa Pravnog fakulteta o kom priča ceo grad (FOTO)

(Dnevne.rs/Izvor: D.J., Telegraf.rs)