BRUKA CRNOGORSKE DRŽAVE! Svi Srbi proglašeni krivim u slučaju “Državni udar”!

DNEVNE

Foto: Dnevne.rs

Sudija Suzana Mugoša kazala je da su svi koji su obuhvaćeni optužnicom krivi za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

Eduar Šišmakov osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, a Vladimir Popov na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina za ista krivična dela.

Optuženi Bratislav Dikić osuđen je na jedinstvenu kaznu od osam godina za krivična dela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, a Pedrag Bogićević za ista krivična dela osuđen je sedam godina.

Nemanja Ristić osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina za krivična dela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, Srboljub Đorđević i Milan Dušić na po godinu i po zatvora, Branka Milić na tri godine zatvora, Dragan Maksić na godinu i devet meseci zatvora. Kristina Hristić osuđena je na uslovnu kaznu zatvora.

Podgorički Viši sud osudio je Andriju Mandića i Milana Kneževića na po pet godina zatvora u slučaju poznatom kao “Državni udar”.

– Okrivljeni Andrija Mandić da postupa po upustvima organizatora i pripadnika kriminalne organizacije vrbuje druga lica za pripadnike kriminalne organizacije koja će učestvovati u pripremanju i izvršenju krivičnih dela zbog kojih je kriminalna organizacija stvorena – rekla je sudija Mugoša.

PUTIN POZVAO NA PARADU PRAVE SRPSKE HEROJE! Zbog ove odluke Srbi će ga OBOŽAVATI

– Okrivljeni Milan Knežević da postupa po upustvima i naredbama organizatora i pripadnika kriminalne organizacije da prenosi poruke i uputstva između pripadnika kriminalne organizacije da održava komunikaciju za drugim pripadnicima kriminalne organizacije koji se nalaze u inostranstvu. Da organizuje proteste ispred Skupštine Crne Gore koji će biti koriščeni za realizaciju kriminalnog plana i nasilnog ulaska u Skupštinu Crne Gore – rekla je između ostalog sudija Mugoša.

Sudija Mugoša je čitajući presudu kazala da je Knežević na završnom predizbornom skupu DF-a održanom 14. 10. 2016. godine u Podgorici u završnom govoru obratio građanima i pored ostalog saopštio da će nakon održanih izbora 16.10 2016. “Đukanović biti gotov”, te “da će policija Crne Gore imati posla sa Demokratskim frontom”.

– A prihvatio je (Knežević)) i da angažuje druga lica za izradu planova za evakuaciju i ekstrakciju na dan i nakon parlamentarnih izbora i vrši druge poslove i zadatke koji su mu namijenjeni od organizatora – rekla je Mugoša.

Ranije je jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević, rekao da on i Andrija Mandić izricanje presude neće čekati u sudnici.

PUTIN POZVAO NA PARADU PRAVE SRPSKE HEROJE! Zbog ove odluke Srbi će ga OBOŽAVATI

– Niti imamo nameru da dajemo legitimitet sudskom veću koje će pročitati naredbu u ime porodice Đukanović – kazao je Knežević.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević. Optužen je i vozač DF-a Mihailo Čađenović.

HARADINAJ TVRDI: Vučić, Tači i Rama pod vođstvom Mogerini razgovarali o podeli Kosova (INFO)

Specijalni tužilac Saša Čađenović, na kraju iznošenja završnih reči, 28. marta, zatražio je da se Šišmakov i Popov kazne maksimalnom kaznom zatvora.

On je za Kneževića predložio blažu, a za Mandića i Čađenovića strože kazne. Advokati optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora zatražili su oslobađajuće presuda za svoje branjenike.

Oni su kazali da su materijalni dokazi suprotni sa izjavom svedoka saradnika Saše Sinđelića.

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com/Izvor: Vijesti.me)