BRITANSKI LIST ZALEDIO ZAPAD: Putin će rasporediti moćno oružje na jugu Srbije!

Rusija

Foto: Rojters

Moskva će rasporediti nukleralno oružje na Balkanu, tačnije na jugu Srbije. Kako pišu albanski listovi, pozivajući se na britanski list “Dejli Star“, nova ruska baza će se nalaziti u Preševu i biće opremljena raketama srednjeg dometa.

Ovo je posebno važno zato što se ovaj grad nalazi blizu administrativne linije sa Kosmetom što može dovesti do toga se Rusija i SAD sukobe upravo na Balkanu.

Ovim taktičkim potezom Putin bi pokušao da stavi pod kontrolu Amerikance koji imaju svoje baze u Poljskoj i kontrolišu Balkan, ali i zemlje kao što su Grčka, Italija, Austrija, Kosovo i Albanija.

Navodno, srpske vlasti su spremne da pregovaraju o ovoj opciji. Kako navodi albanski list iz Preševa, Srbija je od Rusije već dobila četiri aviona MIG-29, a “ima u planu da od Rusije traži nuklearno naoružanje, kao i neke druge vrste vojne opreme“.

NAPAD JE PRIKRIVENA ASADOVA POBEDA: Nakon vazdušnih udara na Siriju možemo da izvučemo ovih SEDAM POUKA

“Izgleda da Rusija razmišlja o tome da protivavionski raketni sistem “S-400“ rasporedi u Srbiji“, navode preševski mediji . Prema pisanju albanskih medija, koji se pozivaju na britanske izvore, NATO je dobio signal za uzbunu još kada je Putin u Kaljingradu, ruskoj enklavi koja se nalazi između Poljske i Litvanije, narpavio jedan od najsnažnijih vojnih garnizona na svetu.

oruzje

(Foto: syria.mil.ru)

Prema mišljenju nekih zapadnih analitičara, Kaljingrad koji je odsečen od svog centra je i najranjiviji deo Rusije, ali i mesto odakle bi Rusija sa svojim saveznikom Belorusijom mogla da započne ofanzivu i vrlo brzo odseče baltičke države od ostalih država- članica NATO.

(Dnevne.rs/balkanuzivo.net/Izvor: Kutaknte.com)