‘BRIŠE GRANICU IZMEĐU DOBRA I ZLA’: Ruske vlasti zabranile proslavu praznika “Noć veštica” po svim nivoima! (INFO)

noc-vestica

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Merodavne institucije u Rusiji odavno su utvrdile da praznovanje sila tame negativno utiče na tinejdžere i u njihovoj svesti briše granicu između dobra i zla.

Zato se zvanična proslava Noći veštica u Rusiji redovno zabranjuje na različitim nivoima.

Tako je bilo i ove godine.Ministarstvo obrazovanja i nauke Arhangelske oblasti ove godine je zabranilo proslavu Noći veštica u školama.

Oblasni funkcioneri se pozivaju na rezultate istraživanja Instituta za pedagoške inovacije Ruske akademije za obrazovanje i Instituta za porodicu i vaspitanje, gde se navodi da proslava Noći veštica negativno utiče na razvoj i socijalizaciju dece.

Pored toga, ovaj praznik „nije u skladu sa ciljevima i zadacima obrazovnog procesa”. Ne radi se o prvoj zabrani ove vrste. Prošle godine se ministru kulture Ruske Federacije Vladimiru Medinskom obratio član Građanske komore Georgij Fjodorov.

On je od ministra kulture tražio da zabrani proslavu Noći veštica u institucijama pod njegovom nadležnošću. On je to argumentovao ne samo karakterom praznika koji je Rusima stran, već i spoljnopolitičkom situacijom.

JELENI (42) U NIŠU OTKRILI RAK KOJI JE METASTAZIRAO, A U ŠVEDSKOJ PROGLAŠENA ZDRAVOM: Slali su me na lečenje kako bi uništili dokaze POGREŠNE DIJAGNOZE!

Zvanične i nezvanične zabrane su se pojavile u različitim delovima Rusije: u Republici Karelija, Krasnodarskom kraju, Omskoj oblasti i Blagoveščensku. Protiv obeležavanja ovog praznika najviše se zalažu predstavnici Pravoslavne crkve.

(Dnevne.rs /Izvor: Ruska reč)