BRAZILCI U NEVERICI: Zar da nam sudi Mažić?

sudija

Foto: Rojters

Milorad Mažić, najbolji srpski sudija, sa pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem, deliće pravdu u četvrtfinalnoj utakmici Svetskog prvenstva u Rusiji između Brazila i Belgije (6. jul, Kazanj, 20 sati).

Brazilci, međutim, nisu oduševljeni činjenicom da će im pravdu deliti arbitar koji je ove godine sudio finale Lige šampiona (3:1), a prošle finale Kupa konfederacija i jedan je od najozbiljnijih kandidata da sudi finale ovog Mundijala.

Brazilske kolege iz „Globa” kao Mažićeve propuste vide to što nije pokazao ni žuti karton Serhiju Ramosu posle faula nad Mohamedom Salahom, koji je teren napustio u suzama, a diskutabilna im je i odluka da poništi kazneni udarac za Senegal u meču sa Kolumbijom na Mundijalu, posle upotrebe VAR-a. Oni su se prisetili i kritika na njegov račun sa Svetskog prvenstva 2014. godine posle utakmica Nemačka – Portugalija (4:0) i Argentina – Iran (1:0).

Da li se slažete sa mišljenjem Sava Miloševića? Kod Krstajića smo igrali 30% bolje nego u kvalifikacijama, nije bilo uplitanja u njegove odluke

Pozivaju se čak i na neke sajtove na kojima je bio u konkurenciji za najlošijeg sudiju tog Šampionata. Brazilci, ipak, ističu i da su primetili da je Milorad Mažić sudija kojeg FIFA bira za „teške utakmice”.

Navijači iz Brazila su još ogorčeniji jer smatraju da je delegiranje Mažića zapravo zavera FIFA protiv Brazila.

„Zar da nam sudi Srbin?! Brazil je eliminisao Srbiju, sada će srpski arbitar eliminisati Brazil. Ceo turnir je borba FIFA protiv Brazila. Biće pravo čudo ako budemo prvaci”, tvrde navijači „Selesaa”.

Osim što vide besmislenu vezu između eliminacije Srbije i suđenja srpskog arbitra na Svetskom prvenstvu, njima smeta i to što je njihov protivnik evropska reprezentacija, a Evropljanin je i Mažić (?!).

NIŠTA MU NIJE JASNO: Oglasio se SUDIJA FELIKS BRIH POSLE POVRATKA u Nemačku!

Brazilski novinarima, međutim, ništa nije čudno što Argentinac Nestor Pitana sudi 6. jula u četvrfinalnoj utakmici između Urugvaja i Francuske (6. jul, Nižnji Novgorod, 16 sati). Ovde ne vide zaveru da Južnoamerikanac sudi Južnoamerikancima, pa još protiv ekipe koja je eliminisala „njegovu” reprezentaciju.

Milorad Mažić je na Mundijalu u Rusiji već sudio dve utakmice: Meksiko – Južna Koreja 2:1 i Kolumbija – Senegal 1:0. Mečeve osmine finala je propustio, a ukoliko dobro odradi meč Brazila i Belgije nema sumnje da će biti ozbiljan kandidat za finale.

sudija

Foto: printscreen/Instagram

Čak i to ponavljanje sudija se ne sviđa Brazilcima. Oni kažu da FIFA svima šalje jasnu poruku: Pozvali smo 36 sudija na Svetsko prvenstvo, ali verujemo samo desetorici.

Brazil s FIFA vode neki svoj rat. Govore o zaveri zbog nekih glasova… Nismo hteli da „ulazimo” u te teorije…

Dnevne.rs/Izvor: B.92.net)