“BOMBARDOVALI STE SRBIJU, NEMA ŠANSE DA NOSIM TAJ CVET”: Haos u svlačionici Mančestera, Matić hteo da napusti klub (FOTO)

matić

Foto: AP

Reprezentativac Srbije i član Mančester junajteda Nemanja Matić jedini na utakmici Bornmut – Mančester junajted (1:2) nije na grudima imao cvet maka, kojim se svake godine u Premijer ligi tradicionalno odaje počast poginulim engleskim vojnicima.

Ovaj potez Srbina razbesneo je mnoge u Britaniji, dok su u klubu bili zatečeni postupkom.

Kako saznaje Telegraf od dobro obaveštenih izvora, Nemanji Matiću su pred utakmicu zalepili na dres cvet, on je pitao “šta je ovo?”, a kada su mu rekli da je to znak počasti poginulim britanskim vojnicima, između ostalog i u NATO misijama, on je odbio da ih posluša.

NEMANJA MATIĆ NIJE ODAO POČAST POGINULIM ENGLESKIM VOJNICIMA: Mediji spekulišu da je Srbin odbio da nosi cvet na dresu zbog NATO bombardovanja 1999. godine! (FOTO)

Jedan od najboljih veznih fudbalera sveta je skinuo cvet i bacio ga na pod svlačionice i rekao:

– Bombardovali ste mi zemlju, nema šanse da ja ovo nosim. Ako treba, spreman sam da odmah napustim klub i Englesku – saopštio je Matić ljudima iz kluba.

Ali, pustili su ga da izađe na teren bez spornog simbola.

fudbal

Foto: Rojter

Da podsetimo, igrači nisu u obavezi da nose ovaj cvet na grudima, niti ih Savez kažnjava za to, ali je na društvenim mrežama izneto mnogo kritika na račun Matića koji je odlučio da sa dresa ukloni cvet maka.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)

1 Comment on "“BOMBARDOVALI STE SRBIJU, NEMA ŠANSE DA NOSIM TAJ CVET”: Haos u svlačionici Mančestera, Matić hteo da napusti klub (FOTO)"

  1. To Matiću, srbine!

Comments are closed.