BLAGODATNI OGANJ IZ JERUSALIMA STIGAO I U RUSIJU: Putin na liturgiji u Moskvi slušao snažnu poruku patrijarha (FOTO)

liturgija

Foto: Tanjug/AP

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služio je uskršnju liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi. Liturgiji su među više hiljada ljudi, prisustvovali predsednik Rusije Vladimir Putin, premijer Dmitrij Medvedev i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

Nešto pre ponoći u crkvu je unet Blagodatni oganj iz Jerusalima, prenosi TAS S.

Ruskinje se mole za svoje porodice i svoju zemlju Foto: AP/Tanjug

„OJ,KOSOVO, KOSOVO“ SE ORILO JERUSALIMOM: Pravoslavni vernici pevali noseći krstove (VIDEO)

Patrijarh Kiril je u obraćanju vernike pozvao da se brinu za one oko sebe i one koje su daleko a kojima treba njihova pomoć.

Nestvaran prizor u ruskoj crkvi Foto: AP/Tanjug

– Neka uskršnja radost ispuni svako srce i svaki dom tako da svi možemo da doživimo uskrsnuće Hrista ne samo po rečima već i po delima – rekao je on.

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je pravoslavnim hrišćanima vaskrsnuće Hristovo, saopštila je pres-služba Kremlja.

Putin se krsti na uskršnjoj liturgiji Foto: AP/Tanjug

– Veliki praznik Uskrs simbolizuje trijumf života, dobra i ljubavi i ima ogroman moralni značaj. On budi veru, nadu, želju da se čine dobra dela, pomažu bližnji. On objedinjuje ljude oko neprolaznih duhovnih vrednosti i ideala. U ove prolećne dane, pune iskrene radosti, jasno razumemo koliko su važne za nas tradicija i običaji naših predaka – navodi se u saopštenju.

„BRANIĆU SRBIJU I KAD BUDEM MRTVA“ Majka šestoro dece, bivša misica dala život za KOSOVO (FOTO)

Predsednik je i patrijarhu moskovskom i cele Rusije Kirilu uputio čestitku u kojoj se navodi da pravoslavna crkva pod njegovim rukovodstvom jača i razvija viševekovne duhovne i kulturne tradicije naroda, vrši važan socijalni rad i mnogo doprinosi vaspitanju generacija koje dolaze, održavanju građanskog mira i harmonije u društvu.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

DRŽIMO SE TRADICIJE NAŠIH PREDAKA: Putin čestitao pravoslavnim vernicima VASKRSNUĆE HRISTOVO

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)