BEZOBRAZLUKU NEMA KRAJA! Hrvati traže od Srba da kažu da “Oluja” nije bila ETNIČKO ČIŠĆENJE?!

Knin

Foto ilustracija: beta

Bivša predsednica hrvatske vlade Jadranka Kosor smatra da bi bilo važno da pre odlaska u Knin na obeležavanje 25. godišnjice vojno-policijske akcije “Oluja, potpredsednik Vlade Hrvatske i predstavnik srpske nacionalne manjine, Boris Milošević, jasno kaže da taj zločinački poduhvat nije bio etničko čišćenje.

Tu izjavu Kosor je napisala na društvenoj mreži Tviter zatraživši od Miloševića i da osudi predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji, kako je navela, “grmi o etničkom čišćenju uprkos presudi suda u Hagu”.

​Mediji su ranije javili da će funkcioner srpske stranke u Hrvatskoj, SDSS, i novoizabrani potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević prisustvovati obeležavanju godišnjice vojno-policijske akcije “Oluja” u Kninu.

Ta vest je objavljena pošto je hrvatski premijer i predsednik HDZ Andrej Plenković rekao da bi bilo “jako dobro i korisno” kada bi na obeležavanje “Oluje” u Kninu došao i potpredsednik Vlade iz redova Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) te dodao da se razgovara o mogućnosti da ove godine predstavnici Vlade Hrvatske obeleže i srpska stradanja.

Boris Milošević smatra da je njegov najavljeni odlazak na obeležavanje vojne akcije “Oluja” važan gest koji će poboljšati status srpske zajednice u Hrvatskoj.

 

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com)