ATOMSKA NESREĆA U UKRAJINI: Havarija u najvećoj nuklearnoj elektrani u Evropi

elektrana

Havarija se desila u elektrani Zaporožje, najvećoj nuklearnoj elektrani u Evropi

KIJEV – Premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk upravo je izvestio novu ukrajinsku vladu da je izbio incident u nuklearnoj elektrani Zaporožje na jugoistoku Ukrajine, najvećoj nuklearnoj elektrani u Evropi, javlja Raša tudej.

[adsenseyu4]

premijer

12.37 – Havarija na reaktoru snage 1.000 megavata u bloku 3 dogodila se još u petak, ali vlasti su je krile do danas, pa su je otkrile na prvoj sednici nove vlade Ukrajine, javlja Raša tudej.

12.30 – Incident na nuklearnoj elektrani Zaporožje je manji, a reaktor je isključen.

“Ne postoji pretnja, nema preblema s drugim reaktorima”, izjavio je na brifingu ministar Demčišin. Takođe je dodao da je do kvara došlo na izlaznom sistemu koji “ni na koji način” nije povezan sa samim procesom proizvodnje struje.

[adsenseyu4]

12.27 – “Znam da se havarija dogodila u nuklearnoj elektrani Zaporožje”, izjavio je Jacenjuk i zatražio od ministra energetike Vladimira Demčišina da što pre ustanovi kad će problem biti rešen i koji će koraci biti preduzeti da bi se u zemlji održalo normalno snabdevanje električnom energijom, prenosi Rojters.

govor

Problem se dogodi u bloku 3, gde je reaktor od 1.000 megavati snage, koji je već bio isključivan i trebalo bi da bude vraćen u funkciju 5. decembra, izveštava Interfaks.

(Kurir)

1 Comment on "ATOMSKA NESREĆA U UKRAJINI: Havarija u najvećoj nuklearnoj elektrani u Evropi"

  1. Е баш им се не да ! Нит’ струје, нити гаса. Е јеби га.

Comments are closed.