ARSEN DEDIĆ POKUŠAO DA UBIJE SINA! Saznao da je u vezi sa njegovom SUPRUGOM!

kazne

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Sudija Maja Štampar Stipić istakla je u obrazloženju presude da je sudsko veće poverovalo iskazu osuđenikovog sina, dodavši da je oštećeni maloletnik tokom svedočenja pokazivao strah od oca.

Zbog pokušaja ubistva maloletnog sina i dovođenja u opasnost prolaznice koja je 30. decembra 2018. svedočila pucnjavi na jarunskoj tržnici je na Županijskom sudu na jedinstvenu kaznu zatvora od 4,5 godina pravosnažno osuđen 46-godišnji Arsen Dedić.

Zbog pokušaja ubistva osuđen je na tri godine, dok je za dovođenje u opasnost prolaznice osuđen na 10 meseci zatvora. Opozvana mu je i kazna zagrebačkog Opštinskog suda zbog kršenja uslovne kazne zatvora u trajanju od godinu dana, četiri godine uslovno, zbog prevare iz decembra 2017.

– Verujem da vam je drago što niste ubili sina koji je izbegao smrt samo zato što je pravovremeno pobegao. Verujem da ste ljuti, povređeni i revoltirani onim što vam je uradio, ali svoju ljutnju ste morali rešiti na drugi način – poručila je sudija osuđenom koji je nakon izricanja presude vraćen u pritvor.

MAJKA NAPUSTILA VIOLETU SA TRI MESECA: Potresna ispovest oca ubijene devojke… Pustio je Dušana u kuću, nije znao šta sprema…

Prema optužnici, Dedić se sa sinom posvađao 30. decembra 2018., nakon što je doznao da je u vezi s njegovom vanbračnom suprugom.

Osuđeni je nazvao sina, pozvao ga u automobil te mu je tokom svađe zapretio pištoljem kazavši kako će ga ubiti. Sin mu je na vreme skrenuo ruku pa je ispaljeni metak probio stražnje staklo auta. Pištolj je tokom guranja još jednom opalio, ali sin je savladao oca i naterao ga da isprazni pištolj.

Sin je zatim pobegao, dok je otac ponovo napunio pištolj te ispalio tri hica u blizini prolaznice, što je okarakterisano kao dovođenje u opasnost te prolaznice.

     

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com/Izvor: Index.hr)