ANALIZA KOJA JE ZABRINULA AMERIKU: Prvi kineski nuklearni udar bi ubio 50 miliona građana SAD!

ilustracija
AMERIKANCI su – analizirajući najnovije podatke o snagama nuklearnog odvraćanja Narodno-oslobodilačke armije Kine, kojih se domogla američka obaveštajna služba – napravili prognozu ishoda nuklearnog konflikta između ove dve zemlje.

Ima indicija da je rezultat te analize/prognoze Amerikance ozbiljno zabrinuo, a donekle i preplašio.

A kako i ne bi! Zaključili su da bi – već pri prvom kineskom raketnom udaru – poginulo 50 miliona od ukupno 315 miliona Amerikanaca! A da bi između 25 i 50 miliona građana SAD bilo teško povređeno (uključujući i probleme sa radijacijom).

Navodno bi bile uništene i dve trećine američkih bolnica i polovina lekara. SAD bi istovremeno izgubile trećinu energetskih kapaciteta i 40 odsto hrane.

Od 200 miliona preživelih Amerikanaca – polovina bi gladovala, a životni vek i kvalitet života preživelih bili bi vraćeni „na nivo srednjeg veka“. Ljudi bi živeli u mraku, hrana ograničena, a medicinska pomoć većini ne bi bila uopšte dostupna.

[adsenseyu5]

Internet izdanje defensenews.com tvrdi da ovaj scenario nije plod mašte holivudskih filmadžija, već deo izveštaja koji je američka obaveštajna služba dostavila Kongresu. Povod za ovakav pesimizam je analiza informacija o sistemu podzemnih tunela otkrivenih u Kini.

Analitičari smatraju da sistem tunela, čija je dužina veća od 4500 km, pripada snagama za nuklearno odvraćanje Narodno-oslobodilačke armije Kine. Ranije je preovladavalo mišljenje da ova zemlja ima između 200 i 300 raketa sa nuklearnim bojevim glavama. Međutim, analiza infrastrukture – u čijem su sastavu sistem tunela i verovatne lokacije za lansiranje raketa – ukazuju da je ta cifra daleko veća.

Penzionisani ruski general-pukovnik Viktor Jesin, koji je bio načelnik Glavnog štaba Rusije, a koji trenutno radi kao konsultant komandanta ruskih Rakenih strateških snaga, posetio je SAD u decembru prošle godine. Potom je napisao izveštaj u kojem je izneo podatak da Kina raspolaže sa 1600-1800 nuklearnih bojevih glava.

Eksperti se ne slažu sa svim što je Viktor Jesin napisao u izveštaju, međutim, general je dodao ulje na vatru. Po njegovoj tvrdnji,  Barak Obama je 2. januara potpisao zakon koji omogućuje, u slučaju da to bude neophodno, da Amerika primeni nuklearno oružje radi uništenja kineskog sistema tunela.

Uzgred, Pentagon sumnja u efikasnost ovih mera i razarajuće dejstvo nuklearnih bojevih glava koje bi bile bačene na sistem tunela, jer se ova infrastrukturu nalazi duboko u zemlji i veoma je razuđena.

Otvoreno je pitanje: koliko je sve ovo tačno i ne krije li se iza ovakvog „scenarija apokalipse“ namera Pentagona da privoli Belu kuću i Kongres SAD da – u najmanju ruku – ne smanjuju vojne izdatke.

[adsenseyu1]

(Fakti)

2 Comments on "ANALIZA KOJA JE ZABRINULA AMERIKU: Prvi kineski nuklearni udar bi ubio 50 miliona građana SAD!"

  1. KOLIKO LUDAKA NA TAKO MALOM PROSTORU U PENTAGON……oni ne razmisljaju da je bolje da se svi razoruzaju…a bilo koji atomski udar sa vise od 50 atomsskih glava unistava zivot na celoj planeti ZEMLJA…..americi se mora nametnuti starateljstvo jet tu zive debili i idoto koji su naoruzani opasnim nuklearnim oruzjem…

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. luke
  2. otis

Comments are closed.