Amerikanka ponizila RUSKU PLIVAČICU na dodeli MEDALJA pa se izvinila, ali joj je ova sjajno odgovorila!

Dodela medalja

foto: Guliver/Al Bello/Getty Images

Iako je uspela da osvoji medalju u finalu trke na 100 metara prsno, ruska plivačica Julija Efimova neće u najboljem sećanju imati Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Ona je jedna od sportista kojima je Sud za sportsku arbitražu dozvolio nastup na Igrama, iako je bila na listi onih kojim sleduje suspenzija zbog navodnog sistemskog dopinga u Rusiji.

Na plivalište je svaki put dočekana zvižducima.

[adsenseyu1]

Efimova je u karijeri dva puta pala na doping testu. Prvi put je suspenziju od 16 meseci odslužila od 2013. godine do februara 2015, a takođe je ove godine bila u grupi onih sportista koji su pali na supstancu meldonijum, istu onu koja je koštala rusku teniserku Mariju Šarapovu.

U finalu joj je izmaklo zlato, a četvorostruka svetska šampionka je vrlo emotivno govorila pred novinarima posle ceremonije.

Foto: Guliver/Al Bello/Getty Images

Foto: Guliver/Al Bello/Getty Images

Ona tvrdi da je stres povodom ruske doping situacije uticao na njenu formu, i da nije pružila svoj maksimum.

– Poslednjih nekoliko nedelja bile su jako težak period za mene. Ne sećam se kada sam poslednji put spavala duže od četiri sata. Iskreno, ne znam ni kako sam uspela da se plasiram u finale.

Osvajačica zlatne medalje Lili King bila je jedna od onih koja je prozivala Ruskinju, nazvavši je doping prevarantom, a u svom intervjuu joj se izvinila zato što se nije rukovala sa njom tokom dodele medalja.

[adsenseyu1]

– Da sam na Julijinom mestu, ne bih volela da mi čestita neko ko nije lepo govorio o meni. Pa, ako je želela da joj čestitam, izvinjavam se. Odlično je plivala – rekla je 19-godišnja Kingova, koja je prvi put nastupila na Igrama.

Efimova ne želi da taj postupak analizira, već je dodala da bi “sportisti morali da ostanu van politike”.

– Mislila sam da je Hladni rat davno završen. Zašto ga opet pokrećemo kroz sport – istakla je Ruskinja.

(Dnevne.rs, Izvor: Telegraf.rs)