Amerikanci zabrinuti zbog ruskih podmornica u blizini, premeštaju krstareće rakete u Evropu?!

neprijateljstvo
Sjedinjene Države su zabrinute zbog sve češćih patrola ruskih nuklearnih podmornica, kao i zbog ruskih krstarećih raketa srednjeg dometa, pa nameravaju da ponovo postave svoje krstareće rakete u Evropi.
U Pentagonu su zabrinuti zbog sve češćih patrola ruskih nuklearnih podmornica

Glavni američki pregovarač za kontrolu naoružanja Ros Gotemiler tvrdi da su novi ruski krstareći projektili srednjeg dometa već spremni za upotrebu.

Vašington posebno zabrinjava obnovljeni arsenal ruskih podmornica koje prelaze Atlantik i posmatraju vežbe američke vojne flote.

Rusija gradi nove generacije velikih podmornica opremljenih projektilima, koje su po svojoj moći jednake američkim.

[adsenseyu4]

Moskva je najavila da će ponovno početi koristiti i vozove za transport interkontinentalnih nuklearnih projektila, jer ih je tako teže naciljati.

Rusi svojim kupcima već reklamiraju krstareće rakete “Klub-K”, koje se sve do ispaljivanja mogu skrivati u neupadljivom kontejneru zajedno sa lansirnim uređajem – prenose vojni portali.

Zbog toga SAD, a naročito Republikanska stranka, koja u američkom Kongresu ima većinu, traži “jači odgovor” na rusko naoružavanje.

Sve češće zvanični Vašington razmišlja o novom uvođenju krstarećih raketa u Evropu.

Glavni čovek Pentagona za kontrolu naoružanja Brajan MekKion navodi da će, iako SAD u Evropi nemaju lansirne rampe za krstareće rakete (jer je to zabranjeno sporazumom Vašingtona i Moskve), to očigledno biti jedna mogućnost za odgovor Rusiji.

[adsenseyu1]

(Blic)

2 Comments on "Amerikanci zabrinuti zbog ruskih podmornica u blizini, premeštaju krstareće rakete u Evropu?!"

  1. Hahahaha , ja Rusa “huligana” !?
    Kako da ne ? Oni ce vas cekati skrstenih ruku ?!? Nije vam to prodana Jugoslavija !?Zivi bili pa vidjeli … ?

  2. Savrsen potez Rusije: Ako Amerika ucini bilo sta protiv Rusije, Rusija momentalno ispaljuje rakete na Ameriku. Onda je rezultat 1:1, i to je odlicno. Nece Rusija sedeti mirno skrstenih ruku, dok joj Amerika salje demokratiju. ( NAPAD NA RUSIJU )

Comments are closed.