AMERIKANCI ZABRINUTI: Rusija lansirala tihog morskog ubicu (VIDEO)

rusija

Ruska kompanija “Admiralti šipjards”, koja ima zvanični ugovor sa ministarstvom odbrane ove zemlje, predstavila je svoju novu, ultra modernu podmornicu iz Varšavjanka serije.

Ova plovila su napravljena za lov na brodove i druge podmornice, ali ne mogu da zarone previše duboko, niti da budu predugo pod vodom, kao što to mogu nuklearne podmornice.

Podmornice Varšavjanka imaju 18 torpeda i osam raketnih lansera. Ono što je još zaniljivo je da su ove podmornice izuzetno tihe, i gotovo nemoguće ih je detektovati.

[adsenseyu4]

Prve dve podmornice iz ove serije, nazvane Novorosisk i Rostov na Donu, trenutno su u fazi testiranja u dubokim vodama i do kraja godine bi trebalo da se priključe crnomorskoj floti.

Za Krasnodar se još uvek ne zna kada će postati zvanični deo ove flote.

VIDEO> Ovako izgledaju nečujne podmornice

Uprkos tome što je strogo skrivan od očiju javnosti, na internetu su se pojavile i prve fotografije najnovijeg ruskog tenka “T-14 armata”. Potpuno nov tenk snimljen je prilikom transporta vozom na poligon izvan Moskve, uoči obeležavanja Dana pobede 9. maja, na Crvenom trgu u Moskvi.

Iako je tenk delimično kamufliran, kako bi se sakrili njegova veličina i izgled, gusenica od sedam točkova je jasno vidljiva. Tenk očigledno poseduje najnoviju generaciju topa, kalibra 125 mm.

[adsenseyu1]

Blic /Engadget-T.V.)