AMERIKANCI TVRDE: Nikola Tesla je bio musliman i zvao se Nurudin Tesihović! (INFO)

naucnik

Foto: Wikipedia/DIREKTOR

Prvo je muftija Muamer Zukorlić izjavio da je srpski naučnik Nikola Tesla pred kraj života prešao u islam, a sada su to potvrdili i Amerikanci. Naime, naučnici sa Univerziteta u Baltimoru tvrde da navodno poseduju dokument koji dokazuje Teslino muslimansko poreklo, bar tako prenose bosanski mediji.

Kako se navodi na sajtu sarajevo365, pravo ime i prezime mu je bilo Nurudin Tesihović i vodi poreklo iz Vogošće u Sarajevu.

– Njegova majka se zvala Mejra, a ostac Šaban, oni su poreklom iz Vogošće u Sarajevu – tvrdi Bil Džons vodeći naučnik sa ovog prestižnog Univerziteta, stoji na ovom sajtu.

Ove neproverene informacije su zasnovane na DNK testu koji je istražen na Univerzitetu u Baltimoru, objašnjavaju bosanski novinari.

Takođe, Univerzitet u Istanbulu je došao do podataka da je Nurudin Tesihović ili Nikola Tesla čak tri puta objavio Hadž, a njegove komšije su prema nekim navodima u par navrata bili svedoci da je i klanjao namaz.

Ovo je samo još jedan u nizu pokušaja da se Tesli nametne novo poreklo.

[adsenseyu1]                                    [adsenseyu1]

(Vesti-online / Sarajevo365)

1 Comment on "AMERIKANCI TVRDE: Nikola Tesla je bio musliman i zvao se Nurudin Tesihović! (INFO)"

  1. pgzSuS Usually I do not read post on blogs, however I wish to say that this write-up very compelled me to take a look at and do it! Your writing style has been surprised me. Thank you, very great post.

Comments are closed.