AMERIKA SPONZOR RATA? ”Danas ustajemo kao demokrate i republikanci, zapravo kao Amerikanci da kazemo da je u Ukrajini bilo dosta!”

rakete
U glasanju koje je promaklo paznji javnosti Predstavnicki dom SAD doneo je rezoluciju kojom se od Obame zahteva da posalje smrtonosnu pomoc Ukrajini, obezbedjujuci vojsku ne samo defanzivnim, vec i ofanzivnim oruzjem.

Ista ta Ukrajina pred vratima bakrota,u hiperinflaciji i sa kreditnom stopom Caa3/CC, je prosle nedelje pocela pripreme za izdavanje novog nacionalnog javnog duga sa garancijom SAD-a. Slicnu uslugu Amerika je pruzila Egiptu pre nego sto je marionetski rezim Muslimanskog bratsva svrgnut sa vlasti od strane lokalne vojske.

Rezolucija je prosla sa dvostranackom podrskom 348 prema 48.

Ovakva mera vrsi pritisak na Obamu da Ukrajini obezbedi ,,smrtonosne odbrambene oruzne sisteme koji ce joj omoguciti bolju odbranu teritorije od nicim izazvane kontinuirane agresije Ruske federacije”.

[adsenseyu4]

,,To ne bi trebalo biti samo pitanje stranke”-rekao je Eliot Engel, glavni sponzor rezolucije i dodao:,,Danas ustajemo kao demokrate i republikanci, zapravo kao Amerikanci da kazemo da je u Ukrajini bilo dosta!”

Engel, njujorski demokrata, je odlucio da zna bolje od same Evrope sta je najbolje za ukrajinski narod – Evrope, posebno Nemacke koja je vise puta ponovila da odbija pritiske da ukrajinskoj vojski da zapadno oruzje. On upozorava da je predsednik Vladimir Putin postao ,,ocigledna pretnja polovini veka americke posvecenosti investicijama u celovitu, mirnu i slobodnu Evropu – onu cije se granice ne menjaju silom.”

,,Ovaj rat je doneo hiljade mrtvih, desetine hiljada ranjenih, milion beskucnika i pocinje pretiti stabilnosti Evrope” – izjavio je Engel.

Cudno, mozda su SAD trebale o tome misliti pre malo vise od godinu dana kada je Viktorija Nuland kovala zaveru kako da sto delotvornije postavi svoju marionetsku vladu na mesto glavnih u Kijevu i kako da svrgne zakonski izabranog predsednika u prevratu sponzorisanog od strane SAD.

Pa ipak, jedan pogled na donatore Engelove karijere pruza objasnjenje njegove tendencije da pokrene jos jedan oruzani sukob i da podstakne ono sto i sam definise kao eskalaciju hladnog u topli rat.

[adsenseyu1]

(Glas dijaspore)