AMERIKA NA NOGAMA: Snajperisti ubili 5 POLICAJACA, 6 ranjeno, opšti haos u Dalasu! (VIDEO) (FOTO)

amerika

Foto: Tanjug/AP

Pet policajaca su ubijena, a šest je ranjeno kada su na njih otvorila vatru najmanje dva snajpera u četvrtak uveče u Dalasu u trenutku kada su se u centru grada održavali protesti zbog stradanja dvojice Afroamerikanaca tokom policijskih intervencija u Minesoti u Luizijiani, saopštila je policija.
[adsenseyu6]

Najmanje pet pripadnika policije ubijeno je u Dalasu u SAD, a šestoro je ranjeno, od kojih je nekoliko u kritičnom stanju, pošto su nepoznati napadači otvorili vatru iz snajpera skrivenih na krovovima na protestu “Black Lives Matter”, povodom ubistva crnca Altona Sterlinga, na koga su pucali policajci pre nekoliko dana.Šef policije u Dalasu Dejvid Braun rekao je da su najmanje dva snajpera pucala na policiju sa “povišenih pozicija.

Uhapšeno je troje osumnjičenih dok je četvrti opkoljen i razmenjuje vatru sa pripadnicima policije, preteći da su postavljene bombe širom Dalasa.

U blizini mesta na kojem se odigrala pucnjava pronađen je “sumnjiv paket”.

Napadač je policiji rekao da je “postavio bombe” na nekoliko lokacija u gradu.

Šef policije u Dalasu Dejvid Braun izjavio je danas da je posle ubistva četvorice policajaca iz snajpera u tom gradu uhapšeno troje osumnjičenih dok je čtvrti opkoljen i razmenjuje vatru sa pripadnicima policije.

Braun je na konferenciji za novinare rekao da policija pregovara sa osumnjičenim u jednoj garaži u centru Dalasa, gde on razmenjuje vatru sa pripadnicima policije, preneo je AP.

Onje dodao da taj osumnjičeni pruža otpor i da je pregovaračima rekao da ima nameru da povredi još policajaca.

Podsetimo, Barak Obama je istakao da ubistva dvojice Afroamerikanaca koja su izvršili pripadnici policije u Luizijani i Minesoti pokazuju da SAD imaju “ozbiljan problem”. On je dodao da deli osećanja “ljutnje, frustracije i žalosti” koja su ova ubistva izazvala širom zemlje, preneo je AP.

U svom prvom javnom reagovanju na ove slučajeve, Obama je kazao da je jasno da to nisu izolovani incidenti, dodajući da su SAD “previše puta videle takve tragedije” i da bi svi Amerikanci trebalo da budu duboko uznemireni zbog tih smrti.

Ovo je čovek koji se predao, a za kojeg mediji tvrde da je ubica:

Foto: Dallas police

Na društvenim mrežama pojavili su se dramatični snimci na kojima se jasno čuju pucnjava i vrisak

Bio sam na čelu protestne kolone kad sam začuo šest do osam pucnjeva. Video sam kako ljudi beže. Policajci su krenuli ka mestu odakle su pucnjevi dolazili, ja sam pobegao. Gledao sam da li su mene pogodili – rekao je za Hafington post Džef Hud, organizator protesta. 

[adsenseyu1]

Ovo je tragično jutro u kojem smo izgubili četiri policajca koji su ponosno služili građane – izjavio je Majk Roulings, gradonačelnik Dalasa.

 

Pogledajte fotografije:

Foto: Tanjug/AP/Maria R. Olivas/The Dallas Morning News

Foto: Tanjug/AP/Maria R. Olivas/The Dallas Morning News

Foto: Tanjug/AP/Maria R. Olivas/The Dallas Morning News

Foto: Tanjug/AP/Maria R. Olivas/The Dallas Morning News

Foto: Tanjug/AP/Maria R. Olivas/The Dallas Morning News

Foto: Tanjug/AP/Smiley N. Pool/The Dallas Morning News

Foto: Tanjug/AP/Ting Shen/The Dallas Morning News

Foto: Tanjug/AP/Maria R. Olivas/The Dallas Morning News

Foto: Tanjug/AP/Maria R. Olivas/The Dallas Morning News

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf)