Američki vojni i obaveštajni zvaničnici upozoravaju: Ruski borbeni avion SUHOJ PAK-FA je superiorniji od pete generacije američkih aviona (VIDEO)

Novi avion
Bivši šef obaveštajne službe američkog vazduhoplovstva general Dejvid Deptula rekao je prošle godine da, prema analizama koje je video, ruski borbeni avion ima sofisticiran dizajn, i da je možda čak i superiorniji od pete generacije američkih aviona.

On je istakao da je PAK-FA, zahvaljujući pokretnom repu i odličnom aerodinamičnom dizajnom, agilniji od američkog aviona F-35. Ruski vojni eksperti sigurni su da je ovaj avion u svakom pogledu moćniji od američkih a aviona.

[adsenseyu1]

Ruski komandant vazduhoplovnih snaga Viktor Bondarev rekao je da će Suhoj PAK-FA, takođe poznat i kao T-50, biti u mogućnosti da se suprotstavi američkim avionima pete generacije F-22 i F-35.

Pored toga što je sposobana da leti nadzvučnom brzinom, ovaj borbeni avion ima i druge, još važnije karakteristike kao što su nevidljivost za radare, sposobnost da nosi moćna oružja i i veliku pokretljivost.

 

PAK-FA je borbeni avion sa samo jednim sedištem u kabini — prvi je operativni avion u ruskoj službi koji koristi stelt-tehnologiju, dizajniran je za superiornost u vazduhu kao i za kopneni napad.

Ruska vojska smanjuje budžet za nabavku lovaca pete generacije

Suhoj PAK-FA će početi da se proizvodi sledeće godine, a njegova osnovna namena je da bude avion-presretač, dok primena inovativnoih tehnologija treba da mu obezbedi neprimetnost kod protivničkih radara i drugih senzora u toku operacija u vazdušnom prostoru

Rusko vazduhoplovstvo najavilo je u decembru prošle godine da će proizvodnja ovog borbenog aviona početi 2016. godine, nakon završetka testiranja.

[adsenseyu1]

(sputniknews.com)

 

3 Comments on "Američki vojni i obaveštajni zvaničnici upozoravaju: Ruski borbeni avion SUHOJ PAK-FA je superiorniji od pete generacije američkih aviona (VIDEO)"

 1. Zoran Mitov | 4. June 2015. at 23:00 |

  Avion u vazduhu ne može dugo da opstane, dok tenkovi mogu da pregaze Evropu za čas posla… Rusi i nemaju aspiracije ka Evropi i USA, teritorijalnih. Upravo je suprotno. Ipak, u sukobu sa amerikancima prevagu i pobedu donose raketni sistemi, na žalost sa nukleranim bojevim glavama, koje su pogubne za sve nas.

  • РЕФ УМ ЛЕКС | 5. June 2015. at 11:29 |

   у бога се уздам да ће запад од нестрпљења и немоћи сам појести своје зубе на граници евроазије, смишљајући и тражећи начина да уђе и покори! радо би они утрчали, али ‘најсрећније’ што би остварили је да крену за бајденовим сином – богу на истину, неко данас, неко сутра, али гарантовано, свачији живот на планети у пм.!
   могу покушавати да врбују челнике евроазије да одиграју ријалити по њиховом сценарију (устаљена пракса), али и ти челници, као и цио свијет зна с’ким би се те тикве садиле! НЕМОГУ ОНИ ПРОТИВ СВОЈЕ ПРИРОДЕ! КУКАВИЦЕ И П.З.Е ЗАПАДНОГ ФОРМАТА, С’ОБЗИРОМ ДА СВИ ПО НА ОСОБ НОСЕ ТЕРЕТ ВЛАСТИТОГ ПОРАЗА КАО ЧОВЈЕК, НЕМОГУ ОДОЉЕТИ ЗАВРШНОЈ ‘ПРЕДСТАВИ’ О ‘ПОБЈЕДИ’, И ТО СВАКО ЗНА!!!

 2. još da može sletati i uzletati kao npr.F-22 raptor hihihi…ovakav avion je Amerika imala prije 15 godina

Comments are closed.