AMERIČKI NAUČNIK TVRDI: Od Srba potiču Rusi, Arijevci, Hrvati… (MAPA)

geni-sirenje

Foto: printskrin

Profesor biologije Anatolij Kljosov tvrdi da je srpski gen star 12.000 godina i da većina evropskih naroda ima više od 40 odsto ovog pragena
[adsenseyu6]

Više od 60 odsto naroda s prostora današnje Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Danske, severnog dela Nemačke, južnog dela Skandinavskog poluostrva i dela prostora Velike Britanije u sebi ima srpski gen, koji je star 12.000 godina!

Ovu tezu je u svom naučnom radu izneo američki doktor nauka ruskog porekla, profesor biologije Anatolij Aleksejević Kljosov.

Postojbina

– Nosioci R1A1, genetske oznake za srpski gen, na Balkanu su živeli još pre nekih 12.000 godina. Nakon više od 200 pokolenja, oni odatle izlaze u istočnoevropsku ravnicu, gde se pre 4.500 godina pojavio predak savremenih Rusa i Ukrajinaca roda R1A1.

Osim dva naroda u Evropi, svi drugi imaju više od 40 odsto srpskog ili prasrpskog gena i njihov genetski materijal je pet do osam hiljada godina mlađi – navodi ovaj osnivač Ruske akademije DNK i predsednik naučne konsultativne uprave Međunarodnog genealoškog biroa u svom naučnom radu.

Kljosov je proučavao mutacije dao zaključak da svi Sloveni potiču s Balkana.

– Starost genetskog primerka R1A1 kod najviših indijskih kasti potiče od pre nekih 3.850 godina, što se poklapa s periodom dolaska Arijevaca na te prostore – naveo je on i uspostavio zaključak da su Arijevci zapravo Sloveni koji su s područja Srbije, Balkana, stigli do Indije. Ovaj stručnjak za haplogrupu R1A1 kaže da je ona tipična za sve Slovene, ali i najviše kaste u Indiji.

I Rusi s Balkana

Kljusov se u svom naučnom radu osvrće i na istoriografiju Rusije, gde kaže da su potomci biblijskog Jafeta, sina Nojevog, došli iz donjeg toka Dunava.

Naselili su današnju teritoriju Srbije, a odatle su se preselili na sever.

Ova teza je, kaže, potkrepljena i u ruskim udžbenicima iz istorije, u kojima piše da su oni došli „s one strane Karpata“, što je za njih upravo Balkan.

[adsenseyu1]

Pogrešan termin

Indoevropski jezici, taj eufemizam, svojevremeno je nastao usled neshvatanja šta to povezuje sanskrit i evropske jezike.

Ima dokaze... Anatolij Kljosov

Ima dokaze… Anatolij Kljosov

Na Dnjepru, Sonu i reci Ural nisu živeli „narodi koji su govorili iranskim jezicima“. Sloveni su tamo živeli i to je bio njihov jezik – tvrdi Kljosov.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir)

2 Comments on "AMERIČKI NAUČNIK TVRDI: Od Srba potiču Rusi, Arijevci, Hrvati… (MAPA)"

  1. Pa ja rekoh da je Isusu pravo ime Srboljub a prezime Karadzic i svi mi se smejali. Eto vam sad.

  2. Kako objesnjavate cinjenicu da je Bosanski narod sa naj visim procentom sa haplo grupe 30 i 40 i da ima naj stariji gen u evropi, dok Srbski i Hrvatski narodi imaju duplo manje, osim onih Bosanaca koje ste posrbili ili po hrvatili.Logicno je onda da se sve radi protiv BiH sa ciljem da bi nestala i kao drzava i nacija da bi sa lakocom uzeli pricu kako su to ustvari Srbi.Srbi su nomadski narod koji je selio za svojom stokom po evropi pa tako i u 12-13 vijeku naseljava opustosene djelove danasnje sumadije i raske.Vi to bolje znate od Arsenija Carnojevica.

Comments are closed.