Američki mediji ne prestaju: Novaka Đokovića zovu “pauk”, a evo i zašto! (INFO)

glumac-teniser

Foto: Promo, Profimedia/Press Association

Novak Đoković je svakodnevno u uticajnim američkim medijima. Od osvajanja US Opena, gde je u finalu pobedio Rodžera Federera i došao do 10. Gren slem titule u karijeri, bave se mnogim pitanjima vezanim za najboljeg srpskog tenisera.

Pitaju se zašto ga publika ne voli, iako ničim to nije zaslužio, šta je tajna njegovog uspeha, kako je sa trona svrgao dotadašnje kraljeve prestola – Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

[adsenseyu5]

Sport Ilustrejted je bio posebno inspirisan u tekstu posvećenom najboljem teniseru sveta, u kome je bitku Đokovića, Federera i Nadala za teniski vrh u poslednjih nekoliko godina uporedio sa jednom od najpopularnijih serija današnjice – Igra prestola (Game of Thrones).

Foto: Tanjug/AP

Novinar ovog lista Novaka je uporedio sa likom Varisa – glavnog lika serije u drugoj, trećoj, četvrtoj, petoj i šestoj sezoni. On je ujedno i najuticajniji, najlukaviji i lik koji je raznoraznim spletkama i pletenjem prave ”paukove mreže” i zahvaljujući inteligenciji i mudrosti došao do vrha.

[adsenseyu1]

Đoković je teniska verzija Varisa iz Igre prestola, u svetu rođen u brutalnosti magije, on je ”pauk”, onaj koji izgleda uvek zna sve. Da li zbog srećnog vremena ili dobro organizovanih prilika, Srbin suvereno vlada, a njegovi rivali su previše iscrpljeni da ga svrhnu sa vrha – navodi se u tekstu.)

Foto: Tanjug/AP

On ima brzinu, snagu, sjajan rad nogu kojim je uspeo da sruši Nadala. Takođe ima koncentraciju i čitanje igre koje je dovoljno da nadmaši Federera. Kada ga posmatrate u dugim razmenama, deluje vam kao da ululjka protivnika, kao koji kao da obamre, a onda ga neočekivano udari pravo u lice – simbolično je opisao autor Novakovu snagu i stil igre.

U tekstu se zaključuje i da je Đoković sada na vrhuncu snage i da će tek vladati tenisom narednih godina, pošto je Federer već u godinama, a Nadala muče povrede zbog kojih je išao na mnogobrojne operacije i više nije igrač kao što je nekada bio.

Kao najveći pretendenti Novaku navode se Kei Nišikori, Endi Mari i Miloš Raonić, a oni, realno, nemaju kvalitet Federera i Nadala, te je nesumnjivo da će ”pauk” i u godinama koje dolaze vladati svetskim tenisom.

Postavlja se pitanje i da li će biti u stanju da sruši Federerov rekord po broju Gren slem titula, ali se ne dovodi u sumnju da će uskoro preteći Roda Lejvera i Bjorna Borga po broju Gren slemova (imaju ih po 11), i na taj način će ući među pet najboljih tenisera svih vremena!

(Telegraf.rs)