AMERIČKI DIPLOMATA UBIO SUPRUGU KADA JE SAZNAO DA ĆE ONA RADITI U AMBASADI U SRBIJI!

Amerika

Foto ilustracija: AP

Američki diplomata Džejson Rif ubio je suprugu Lolu Gulomovu, pa pucao sebi u glavu. Ova tragedija usledila je umesto razvoda, a okidač je, pišu američki mediji, to što je Rif “bio ljut kada je saznao da je Gulomova prihvatila četvorogodišnji mandat u ambasadi SAD u Beogradu”.

Vrhovni sud u Vašingtonu trebalo je u petak da okonča razvod Gulomove i Rifa, ali do toga, nažalost, nije došlo. Neposredno pre početka saslušanja u 10 sati, Rifov advokat dobio je hitnu poruku od svog klijenta, otriva za “Vašington post” policijski službenik.

Policija je dobila poziv da se nešto čudno dešava u kući para u blizini američkog univerziteta na severozapadu Vašigtona. Kada su došli u kuću, policajci su zatekli Rifa (51) koji je pucao sebi u glavu, dok je u drugoj prostoriji ležalo beživotno telo njegove supruge Lole Gulomova (45). Veruje se da ju je Rif usmrtio pre nego što je presudio sebi.

Bračni problemi para počeli su 2015. godine, nakon što su se vratili sa poslednjeg zajedničkog zadatka u inostranstvu. Na kraju, Gulomova je podnela zahtev za razvod. Sudski zapisi pokazuju da se Rif naljutio kada je saznao da je njegova supruga prihvatila četvorogodišnji mandat u Beogradu, koje je trebalo da počne na leto 2020, te da sa sobom povede ćerke, piše “Vašington post”.

NAPADNUT ŽIKA ŠARENICA: Čovek uleteo traktorom na snimanju emisije, pa ga izudarao

Sudija je u martu odobrio razvod braka nakon što je Rif više puta propustio saslušanja i dao joj starateljstvo nad decom. Međutim, zakazano je još jedno ročište kako bi bio saslušan Rifov novi advokat, koji je osporio odluku suda rekavši da njegov klijent nije dobio adekvatno obaveštenje.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs/Blic/Vašington Post)