AMERIČKA OSVETA: Napadnuta turska vojska, Vladimir Putin podigao SUHOJE, u toku je ŽESTOK odgovor Rusije! (FOTO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izveli su napad na položaje terorista u Idlibu po koordinatama koje su dobili od turske strane, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Teroristi su noćas granatirali punkt za osmatranje Oružanih snaga Turske, koji se nalazi u području visoravni Džebel-Zavija, u provinciji Idlib.

Zbog pretnje svojim vojnicima, turska komanda se obratila ruskom Centru za mirenje zaraćenih snaga sa molbom za pomoć, nakon čega su izvedena četiri napada na pozicije terorista.

– Po koordinatama koje je navela turska strana, avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izveli su četiri napada.

avion

Ruski lovac pete generacije, suhoj, Su-57, Foto: Printscreen/Youtube

U području Dokha ubijen je veliki broj terorista i uništena je artiljerija iz koje su granatirane turske osmatračnice – navodi se u saopštenju.

U saopštenju Ministarstva odbrane Rusije naglašeno je da će biti nastavljena tesna saradnja ruske i sirijske komande u borbi protiv terorizma u Siriji.

OBJAVLJUJEMO RAT NAJVEĆEM NEPRIJATELJU SRBIJE: Današnji govor Nenada Jezdića dugo će se prepričavati

Ranije je turski predsednik Erdogan rekao da je Turska već kupila ruski S-400 i da je to završena priča, što se Amerikancima nije svidelo pa su obustavili obuku turskih pilota za avione F-35.Zašto je ovo toliko važno?  Džihadisti su gađali prvi put tursku osmatračnicu, a turska komanda obavestila Ruse da reaguju, što su ovi uradili.

Dakle, neko je naredio militantima da napadnu tursku osmatračnicu, zar to nije čudno?!

     

(Dnevne.rs / Izvor: