ALBANCI U ŠOKU: UEFA zabranila Albaniji da igraju protiv Srbije u Skadru! (INFO)

Loro

Meč između dve selekcije će se ipak igrati u Elbasanu, uprkos tome što su Albanci uložili 12 miliona evra u renoviranje stadiona u Skadru

Dugo očekivana utakmica fudbalskih reprezentacija Albanije i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ipak će se igrati u Elbasanu, pošto UEFA nije dala “zeleno svetlo” renoviranom stadionu u Skadru na kome je prvobitno planirano da se odigra meč, saopštila je Fudbalska asocijacija Albanije.

Prema rečima portparola albanskog saveza Jona Dervišija nije u pitanju kašnjenje sa radovima na stadionu “Loro Borići”, u koji su Albanci uložili 12 miliona evra, nego UEFA ne želi da se utakmica tako visokog rizika igra bez prethodnom testiranja.

[adsenseyu1]

– Radovi u Skadru idu po planu i obećavamo navijačima da ćemo već u novembru tamo odigrati prijateljsku utakmicu sa izuzetno kvalitetnim protivnikom – poručio je Derviši.

Utakmica Albanija – Srbija u tamošnjoj javnosti najavljuje se kao najvažnija u istoriji, s obzirom na to da Albanci imaju priliku da pobedom izbore prvi plasman na prvenstvo Evrope u istoriji.

Foto: AP/Tanjug

Sa druge strane, Srbija nema šanse da se kvalifikuje, ali motiva ima napretek, pogotovo posle odluke Suda za arbitražu u sportu iz Lozane da bodove sa prekinutog meča između dva tima u oktobru u Beogradu dodeli Albancima.

Posle te odluke došlo je i do prepiske dva premijera, Edija Rame i Aleksandra Vučića, koji bi prema najavama zajedno trebalo da gledaju utakmicu. Vučić je tada poručio Rami da će Srbija pobediti na terenu, bez obzira gde se bude igralo.

Utakmica između Albanije i Srbije igra se 8. oktobra, a stadion “Elbasan arena” ima kapacitet od 12.800 gledalaca.

[adsenseyu1]

(Tanjug)

4 Comments on "ALBANCI U ŠOKU: UEFA zabranila Albaniji da igraju protiv Srbije u Skadru! (INFO)"

  1. otići dole neće se provesti dobro najbolje neotici i dati im 3 boda

  2. Matt Matic | 29. July 2015. at 21:22 |

    Nista od Srbije i nogometa,,Bas mi vas je “ZAO” ali vas ce Albanija natuci i poniziti,ovaj puta u nogometu

  3. Ako ne odu da igraju sledi i novcana kazna, a mozda i jos koja zabrana pride…3 boda su najmanji problem, ove kvalifikacije su vec zavrsene.

Comments are closed.