ALBANCI PRETE CRNOGORCIMA: “Crnom Gorom će se neizostavno vijoriti zastava Albanije”

Foto: Wikipedia Antidiskriminator/Joergsam

Ministar za ljudska i manjinska prava i predsednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka ponovio je danas da je njegov narod bio za nezavisnu Crnu Goru i da stoga Albanci sada imaju pravo isticati svoje simbole i naglasio da će nastaviti to da rade.

Zenka je zauzeo stav Albanskog foruma koji je pre dva dana zapretio da će se albanska zastava vijoriti Crnom Gorom i da Albance zbog toga niko neće smeti da kažnjava.

– Albanci su se deklarisali za državu Crnu Goru i ne znam šta bi trebalo još da urade – kazao je Zenka i dodao da ne vidi ništa sporno u slavlju na Cijevni.

Na pitanje da li smatra da je pored albanske, trebalo istaći i državnu crnogorsku zastavu, on je odlučno kazao:

– Ne!

Na isto pitanje, potpredsednik Skupštine i lider Force, Genci Nimanbegu, ponovio je sličan stav koji je izneo u javnost pre dva dana objasnivši da je na slavlju korišćena zastava albanskog naroda i da će oni nastaviti da ističu samo nju.

POTRESAN PRIZOR NA PUNKTU MERDARE! Srpski carinici otvorili gepek automobila sa Kosova i zatekli HOROR!

– To je naša albanska zastava i mi imamo pravo da je upotrebljavamo. Imamo pravo da izražavamo našu etničku pripadnost. To što Zakon o javnom redu i miru to zabranjuje, to je druga stvar – poručio je on.

On je, povodom najave moguće prijave od strane ministarstva kulture Crne Gore, koje je bilo prinuđeno da reaguje, kazao da će to videti kao iniciranje svađe sa Albancima.

– Mi imamo naš nacionalni simbol i po Ustavu imamo pravo na slobodnu upotrebu, a sve drugo po mom mišljenju je samo iniciranje svađa sa našim narodom – rekao je on i dodao da će Albanci zajedno odlučiti o “adekvatnom odgovoru Vladi Crne Gore”.

Podsećamo, Albanski forum zapretio je pre dva dana da će, na nivou svih nacionalnih partija, razmotriti dalje učešće u vladi koja, kako saopštavaju, ima “neprihvatljiv stav prema kulturnim aktivnostima Albanaca” time što im je sugerisano iz Ministarstva kulture da, zajedno sa albanskom, ističu i državnu crnogorsku.

Albanci, uvređeni zbog stava Ministarstva, kazali su da će se albanske zastave vijoriti po Crnoj Gori i zapretili da neće dozvoliti da ih bilo ko zbog toga kažnjava.

NEVERICA U AMERICI! Da li je moguće da je Srbija ovoliko jaka i to bez Jokića?! (FOTO)

To je, naveli su politički predstavnici Albanaca, njihova zastava, a ne crnogorska i potom su prekorili Vladu opomenuvši ih da su Albanci u značajnoj meri zaslužni za nezavisnost i evro-atlantski proces Crne Gore.

Iz Albanskog foruma apostrofirali su da najavljena prijava njima “ne znači ništa”, a potom poručili da se Crnom Gorom vijori i da će se “neizostavno vijoriti zastava Albanije”.

       

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com/Izvor: Novosti)