ALBANCI DOBILI JOŠ JEDNU PACKU: Ova evropska država uputila snažnu poruku za tzv. VOJSKU KOSOVA!

Kosovo

Foto: Tanjug/AP

Stranka upozorava da zbog takvog poteza postoji rizik od izbijanja novog sukoba

Slovačka narodna stranka, mlađi partner u vladajućoj koaliciji, kritikovala je danas odluku takozvanog kosovskog parlamenta o formiranju kosovske vojske, uz upozorenje da je to korak protiv mira.

Stranka upozorava da zbog takvog poteza postoji rizik od izbijanja novog sukoba, koji bi mogao da utiče na ceo evropski kontinent, koji već ima nekoliko problema, kao što su Bregzit i migracije, prenosi slovačka agencija TASR.

JOŠ PRE KOSOVA SRBIJA SE RODILA NA KOSOVU! A znaš li, nesrećniče, šta je KOSOVO i šta ti otimaš?!

U saopštenju se ističe da je najnovijom akcijom privremenih institucija u Prištini prekršeno međunarodno pravo i da bi ona mogla da dovede do destabilizacije Zapadnog Balkana.

-To je samo još jedan korak ka eskalaciji tenzija između Srbije i njene samoproglašene pokrajine, između kosovskih Albanaca i kosovskih Srba, koji će učiniti nemogućim mirno rešavanje sukoba – navodi se u saopštenju.

Slovačka stranka je pozvala obe strane da ne podižu tenzije na Zapadnom Balkanu donošenjem jednostranih odluka, već da, kako je navela, pokušaju da dođu do zajedničkog, dugotrajnog i mirnog rešenja kroz pregovore.

STRUČNJACI TVRDE: Ova prezimena u Srbiji su CARSKA I KRALJEVSKA

Slovačka ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

(Dnevne.rs/Espreso.rs/izvor: Agencije)