AGENT CIA OTKRIO TAJNI PLAN ZA RAZBIJANJE JUGOSLAVIJE: Morali smo da izaberemo ŽRTVU, to je pripalo SRBIJI!

CIA

Foto: Printscreen / Youtube

Robert Baer, bivši agent CIA, otkrio je, posle skoro tri decenije, da su Sjedinjene Američke Države izazvale krvavi građanski rat kako bi razbile bivšu Jugoslaviju. 

Baer je početkom 1991. godine boravio u Bosni i Hercegovini kao deo specijalnog špijunskog tima u operaciji “Istina” , čiji je cilj bio da poseje mržnju među Srbe, Bošnjake i Hrvate.

Dobio sam upustva da je Slovenija spremna da proglasi nezavisnost. Dobili smo novac, nekoliko miliona dolara, za finansiranje raznih nevladinih organizacija, opozicionih stranaka i raznih političara za govor mržnje” , istakao je bivši vodeći agent CIA uoči romocije svoje knjige “Tajne Bele kuće” , u Kvebeku, u Kanadi.

Baer je ispričao da je 12. januara 1991. godine stigao helihopterom u Sarajevo.

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, evo kakva će biti reakcija Beograda na PRIŠTINSKU PLATFORMU

Naš zadatak je bio da pratimo teroriste srpske nacionalnosti koji su napali Sarajevo. Dali su nam dokumente o grupi pod nazivom “Velika Srbija” , u kojima su detaljno bili navodno opisani njihovi planovi za niz bombardovanja ključnih zgradi u Sarajevu. Ova grupa nikada nije postojala! Naš štab nas je prevario! Naš cilj je bio da širimo paniku , samo da podržimo ideju bosanskih političara da će Srbi napasti

Baer ima snažan utisak da su SAD uključujući i CIA preko raznih nevladinih organizacija i drugih faktora učinile sve što je bilo u njihovoj moći kako bi se etničke grupe u bivšoj Jugoslaviji međusobno sukobile i zamrzele.

On dalje navodi da je svrha propagante bila da se pojedine republike odvoje od Jugoslavije.

CIA SAMA OTKRILA: Kosovo je oteto zbog ovoga?!

Morali smo da izaberemo žrtvenog jarca koji će biti odgovoran za sve. To je pripalo Srbiji jer je na neki način bila naslednik Jugoslavije. Za mene je posao bio gotov nakon 2 nedelje, nakon toga sam dobio novi posao u Sloveniji. Operacija je inače trajala nekoliko meseci i zvala se “Pravda” , a bila je sve osim toga.”

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs, Alo)