Znate li šta sve možete kupiti za jedan dinar u Beogradu! (INFO)

para

foto – Telegraf

Jedan kliker, gram kulena, papirna maramica…i još dosta stvari možete pronaći u prestonici Srbije za samo jedan dinar

Iako se na prvi pogled možda čini da jedan dinar ne predstavlja nikakvo bogatstvo, nemojte podcenjivati njegovu moć. Dinar po dinar i strpljenjem i uštedom možete doći do prilične sume. Međutim, ono što smo mi istraživali jeste šta je to što za jednu kovanicu možete kupiti u prestonici Srbije.

Za jedan dinar se u Beogradu mogu pronaći stvari koje vam se na prvi pogled možda ne čine značajnim, ali poenta je da ih još uvek ima.

Foto: Profimedia

Tako, na primer, u centru prestonice možete kupiti klikere – jedan komad, jedan dinar. Plavi, crveni ili žuti, mogu se naći u pojedinim prodavnicama, obuično pored kase ili na nekom vidljivom mestu, sa nalepljenom cenom.

[adsenseyu1]

Osim klikera, za dinar možete sebi priuštiti petnaestinu čokoladne bananice i četvrtinu kockice “Milka” čokolade. Taman da osetite slast, a da se ne ugojite.

Foto: sxc.hu/chelle2008

To možete zaliti jednim gutljajem Koka-Kole, koji bi morao da iznosi oko nekih dvadesetak mililitara.

[adsenseyu1]

U retkim radnjama možete pronaći i žvake koje i dalje koštaju samo dinar. Istina, malo ih je, ali još uvek postoje u glavnom gradu Srbije. 

Foto-ilustracija: freeimages.com/playboy

Kada imate kijavicu i zafali vam maramica, po ovoj ceni je možete kupiti. Naravno, ako je prodavac voljan da vam je proda na komad. Ali, nije neizvodljivo.

Za dinar sebi možete priuštiti i desetak listića toalet papira.

Foto: Telegraf

Verujete li da slaninu i kulen takođe možete uzeti za ovaj novac? Skoro jedan gram, tačnije 0,70 grama slanine i ceo gram kulena koštaju tačno dinar! Uz ovo možete uzeti i zalogaj hleba, odnosno petinu jedne kriške.

Na pijaci sigurno možete dobiti jednu jagodu, trešnju ili zrno grožđa. 

Foto: Telegraf

Četiri semenke bundeve ili 8 semenki suncokreta možete pronaći po ceni od dinar.

(Telegraf)