ZBOG RATA JE POBEGLA OD KUĆE: Ovo je potresna priča o Milici iz Potere

Potera

Foto: printscreen/youtube

Ona je i zvanično četvrta žena na svetu po znanju. Milicu Jokanović mnogi znaju kao uspešnog kvizomana, ali malo ko je upućen u njenu tužnu životnu priču.

Tokom devedesetih je izbegla iz rodne Zenice. Tom prilikom su sve knjige koje je imala u svojoj biblioteci u rodnoj kući spaljene.

Ipak, to je nije sprečilo da nastavi sa prikupljenjem knjiga.

Moja biblioteka sada broji nekoliko stotina naslova, ali stan mi je mali oko 30 kvadrata pa ne može više ni da stane- rekla je u emisiji “Tako stoje stvari” jedna od najpoznatijih kvizomanki u Srbiji. Rodni grad ipak čuva u najlepšem sećanju.

– Pamtim ga kao grad divnih i vedrih ljudi u kome sam na poklon dobila prvu enciklopediju od oca- ispričala je Milica za magazin “Hello”.

Po zanimanju je diplomirana pravnica, a znanje koje pokazuje u kvizovima stiče na različite načine. Uči u interaktivnim grupama na fejsbuku, enciklopedijama i uglavnom to čini vikendom.

SRBU U AMERICI POSTAVILI PET ZAHTEVA TRAMPU: Pomozi srpskom narodu na Kosovu ili zaboravi na nas milion!

Upravo svim informacijama i znanjem obezbedila je zasluženo mesto na lestvici kvizomana u Srbiji, a u poslednje vreme je gledamo kao tragača u kvizu “Potera”.

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)